Nejpřesnějším leteckým dopravcem byl loni Aeroflot, nejméně zpoždění bylo na Šeremeťjevu

Aeroflot kvůli zrušení dvou třetin letů musel v úterý do Prahy poslat větší A330-200. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comAeroflot kvůli zrušení dvou třetin letů musel v úterý do Prahy poslat větší A330-200. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.com

Ruské aerolinky Aeroflot se staly podle analýzy společnosti Cirium nejpřesnějším leteckým dopravcem roku 2019. Vyplývá to z dnes zveřejněné zprávy.

Ruské aerolinky Aeroflot se staly podle analýzy společnosti Cirium nejpřesnějším leteckým dopravcem roku 2019. Vyplývá to z dnes zveřejněné zprávy. Podle metodiky je za přesný považován let, který přistane do 15 minut po plánovaném příletu.

Aeroflot porazil těsně v přesnosti japonského dopravce All Nippon Airways (ANA). Podle statistik loni doletělo včas 86,7 % letadel Aeroflotu, u ANA 86,3 %. Jde o jedenáctý ročník žebříčku. Podobný sestavuje také společnost OAG, která do něj zahrnuje více dopravců. Aeroflot v čele vystřídal americkou společnost Delta Air Lines.

Žebříček nejpřesnějších dopravců v roce 2019. Foto: Cirium

Žebříček nejpřesnějších dopravců v roce 2019. Foto: Cirium

Aeroflot vykázal prakticky stejnou přesnost, jako aerolinky LATAM, ty jsou vítězem kategorie globálních aerolinek. Do globálních zahrnuje Cirium i přesnost letů spolupracujících dopravců, které pro aerolinku létají. Aeroflot vyhrál kategorii dopravců s čistě vlastní flotilou.

Cirium řeší ve statistice i přesnost letišť, u kterých ale neřeší přesnost při příletu, ale u odletu. Podle této statistiky vyhrálo moskevské letiště Šeremeťjevo.

Žebříček nejpřesnějších letišť v roce 2019. Foto: Cirium

Žebříček nejpřesnějších letišť v roce 2019. Foto: Cirium

Šéf Cirium Jeremy Bowen uvedl, že přesnost bude čím dál důležitějším kritériem při rozhodování cestujících. „Zákaznická spokojenost ení jen o dobré ceně letenky a dostupnosti letů. Cestující posuzují i přesnost dopravců,“ uvedl Bowen.

Cirium zveřejňuje data jen za nejlepších deset dopravců v každé kategorii, chybí tak údaje o ČSA či Smartwings. Ty loni v žebříčku OAG výrazně propadaly na nejnižší místa s přesností kolem 60 %. V případě Evropy následuje za Aeroflotem v přesnosti Iberia a další ruský dopravce S7.

Žebříček nejpřesnějších dopravců v Evropě v roce 2019. Foto: Cirium

Žebříček nejpřesnějších dopravců v Evropě v roce 2019. Foto: Cirium

 

Tagy Aeroflot Cirium nejpřesnější dopravci Šeremeťjevo SVO
28 komentářů