Nákladní dopravce AWT zařadil do flotily první tři vectrony

Lokomotivy Siemens Vectron pro AWT. Foto: AWTLokomotivy Siemens Vectron pro AWT. Foto: AWT

Vozidlový park nákladního dopravce AWT nově rozšířily lokomotivy Siemens Vectron. Firma tento týden převzala ve Velimi tři nové multisystémové lokomotivy

Vozidlový park nákladního dopravce AWT nově rozšířily lokomotivy Siemens Vectron. Firma tento týden převzala ve Velimi tři nové multisystémové lokomotivy Vectron A17 od společnosti Siemens Mobility. AWT tak doplňuje svou flotilu osmi vícesystémových lokomotiv, které využívá ke svým přepravám po Evropě.

Pořízením nových Vectronů realizujeme dlouhodobou strategii skupiny PKP CARGO stát se jedničkou v nákladní železniční dopravě v zemích Trojmoří. Nové stroje budeme především využívat v koridoru sever-jih, na který se do budoucna chceme zaměřit. Zároveň využitím moderní techniky můžeme našim klientům poskytnout ještě rychlejší a komplexnější služby,“ říká Maciej Walczyk, předseda představenstva AWT. Vlastníkem lokomotiv je Unicredit Leasing CZ.

Skupina AWT nyní provozuje celkem osm vícesystémových lokomotiv, které využívá především pro mezinárodní přepravy, tři Siemens ES64U4, tři Siemens ES64F4 a od začátku minulého roku dvě lokomotivy Bombardier Traxx F140MS. Zároveň pro své tuzemské i mezinárodní přepravy v rámci synergie a spolupráce využívá vícesystémové lokomotivy od mateřské společnosti PKP CARGO.

Nové vectrony jsou určeny pro nákladní dopravu, mají výkon 6,4 MW, maximální rychlost 160 km/h a mají homologaci pro provoz v České republice, Slovensku, Polsku, Rakousku, Německu, Maďarsku, Slovinsku a Chorvatsku.

„Modernizace celého vozového parku je neodmyslitelnou součástí naší strategie a s novými lokomotivami zvyšujeme naši konkurenceschopnost a můžeme flexibilně reagovat na požadavky trhu a zákazníků,“ dodává Maciej Walczyk.

Tagy Advanced World Transport AWT Siemens Vectron
22 komentářů