Konec AWT. Z tuzemské dvojky v nákladní dopravě je PKP Cargo International

Siemens Vectron v polepu pro PKP Cargo Intenational. Foto: PKP CargoSiemens Vectron v polepu pro PKP Cargo Intenational. Foto: PKP Cargo

Z tuzemských kolejí zmizí lokomotivy s oranžovou barvou a velkým nápisem AWT. Plánované přejmenování společnosti Advanced World Transport patřící do

Z tuzemských kolejí zmizí lokomotivy s oranžovou barvou a velkým nápisem AWT. Plánované přejmenování společnosti Advanced World Transport patřící do skupiny PKP CARGO je od včerejška realitou. Nově je firma v obchodním rejstříku zapsána jako PKP Cargo International.

Plán na přejmenování oznámil polský polostátní dopravce už před několika týdny, včera se stal realitou, jak ukazuje i zápis v obchodním rejstříku. Společnost PKP Cargo získala 80% podíl v AWT v květnu 2015, zbývajících 20 % získala pak v listopadu 2017. V prosinci 2018 získala společnost AWT 80% podíl ve společnosti Primol – Rail, která v roce 2019 obdržela certifikát umožňující samostatnou dopravní činnost na slovinském trhu.

Podle tiskové zprávy došlo loni k zahájení kompletní restrukturalizace firmy, výsledkem je i po dlouhé doby vytvoření zisku za první pololetí letošního roku. Dosud bylo AWT dlouhodobě ztrátové.

„Chceme rozvíjet působení skupiny PKP Cargo na nových trzích a získávat nové zákazníky. V této strategii zaujímá AWT důležité místo. Zásadním vyjádřením této strategie a také známkou pokračování integrace společnosti AWT v rámci skupiny PKP Cargo je její rebranding, jehož podstatou je přejmenování, nové logo a korporátní barvy,“ uvedl Czesław Warsewicz, předseda představenstva PKP Cargo. Podle něj má nový název silněji vyjadřovat těsně propojení společnosti AWT se skupinou PKP Cargo a lépe odrážet její působení na mezinárodních trzích.

Podle šéfa PKP Cargo International Macieje Walczyka firma zvyšuje svoji aktivitu v zahraničí, především v objemu přeprav na koridoru sever-jih. Značka AWT vznikla v roce 2010 přejmenováním společnosti  OKD, Doprava.

Tagy Advanced World Transport AWT PKP Cargo PKP Cargo International Top
8 komentářů