Na rozkopaném nádraží Vršovice roste provizorní lávka, propojí nástupiště

Nádraží Vršovice se modernizuje. Pramen: Správa železnicNádraží Vršovice se modernizuje. Pramen: Správa železnic

Ve stanici Praha-Vršovice vyrůstá provizorní lávka, která umožní přístup na všechna nástupiště přímo od nádražní budovy. Zprovozněna bude 22. června.

Ve stanici Praha-Vršovice vyrůstá provizorní lávka, která umožní přístup na všechna nástupiště přímo od nádražní budovy. Zprovozněna bude 22. června. Oznámila to dnes Správa železnic na sociálních sítích.

Celková modernizace nádraží postupuje od nuselské strany kolejiště, kde také vzniklo nové ostrovní nástupiště. Funguje od prosince, nicméně dosud nemá přímý přístup k nádražní budově, která je ve Vršovicích. Problém má vyřešit právě dočasná lávka.

Později obě pražské čtvrti i nástupiště propojí podchod, který vznikne rekonstrukcí a prodloužením nynějšího podchodu. Ve Vršovicích vyústí vpravo vedle nádražní budovy.

Celková přestavba nádraží začala loni v březnu. Po jejím dokončení bude mít stanice čtyři nástupiště, neboť zůstane zachován i první peron s přímým přístupem od budovy. Čtvrté nástupiště bylo do projektu vloženo dodatečně na žádost města Prahy.

Nádraží Vršovice se modernizuje. Pramen: Správa železnicNádraží Vršovice se modernizuje. Pramen: Správa železnicNádraží Vršovice se modernizuje. Pramen: Správa železnicNádraží Vršovice se modernizuje. Pramen: Správa železnic
Tagy nádraží Vršovice Správa železnic Top
67 komentářů