Na moldavskou dráhu se vracejí vlaky, hrozba několikaměsíční výluky se nenaplnila

Oprava tratě Dubí - Moldava. Pramen: Správa železnicOprava tratě Dubí - Moldava. Pramen: Správa železnic

Správa železnic původně plánovala práce až na podzim, kvůli turistické sezoně je ale přesunula na červen.

Správa železnic (SŽ) po měsíci dokončila opravné práce na trati do krušnohorské Moldavy v úseku Dubí – Mikulov. „Výluka bude ukončena v pátek 2. července a od soboty 3. července bude trať opět v celé délce sjízdná,“ oznámila Správa železnic. Nenaplnila se tak její původní hrozba, že výluka potrvá až do října.

Oprava tratě Dubí - Moldava. Pramen: Správa železnicOprava tratě Dubí - Moldava. Pramen: Správa železnicOprava tratě Dubí - Moldava. Pramen: Správa železnic

Na konci května totiž Správa železnic rozeslala dopravcům oznámení, že trať kvůli špatnému stavu uzavře, a to nejméně do října. Důvodem byly závady v „geometrickém profilu koleje a nedostatečná držebnost upevňovadel“.

Oznámení o přerušení provozu přišlo před hlavní turistickou sezónou a vzbudilo velký ohlas. Krátce poté Správa železnic oznámila, že trať bude zprovozněná dříve. „Po rozboru situace nyní Správa železnic uspíšila opravy plánované na měsíce září a říjen 2021 a objednala práce na výměně kolejového roštu s nejbližším termínem zahájení. Aby byl dopad na letní turistickou sezónu co nejmenší, byl harmonogram prací zkrácen na přibližně 30 dní nepřetržité výluky. Dokončení prací předpokládáme na přelomu června a července,“ sdělil koncem května mluvčí SŽ Dušan Gavenda. Slib byl nyní splněn.

Tagy moldavská dráha Správa železnic Trať 135 Most - Moldava v Krušných horách
35 komentářů