Mezi Ústím nad Labem a Děčínem vznikla nová okružní křižovatka, má umravnit řidiče

Nová okružní křižovatka v Krásném Březně. Foto: ŘSDNová okružní křižovatka v Krásném Březně. Foto: ŘSD

Díky okružní křižovatce půjde nyní odbočit do všech směrů.

V ústecké městské části Krásné Březno je hotová více než půl roku trvající proměna křižovatky na silnici I/62 mezi Ústím nad Labem a Děčínem. Nově je křižovatka okružní.

Práce na hlavním tahu na levém břehu Labe začaly letos na jaře, celá stavba ještě není kompletně hotová. „Nyní probíhají dokončovací práce mimo hlavní trasu, jako jsou terénní úpravy a výstavba chodníků. Dokončení celé stavby plánujeme na konci února 2024,“ upozornilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Zakázku získala Eurovia CS s cenou 58,4 milionu korun (předpoklad byl 54 mil.). Po hlavním tahu podél Labe projede denně kolem 20 tisíc aut. Dosavadní podoba mimoúrovňové křižovatky ulic Podmokelská, Pekařská a Karoliny Světlé podle silničářů provozu nevyhovovala, byla proto doplněna o okružní část.

Neumožňovala totiž odbočit ze silnice I/62 ve směru z centra Ústí nad Labem do Podmokelské ulice do Krásného Března. Nebylo možné odbočit ani do ulice Karoliny Světlé, a to ani ze silnice I/62 od centra Ústí nad Labem, ani z Podmokelské ulice z Krásného Března, a také výjezd z ulice Karoliny Světlé je možný pouze do Podmokelské ulice směrem do Krásného Března.

Nová okružní křižovatka má zajistit propojení všech dopravních směrů a eliminovat tak nebezpečné manévry řidičů při otáčení vozidel. Rondel má rovněž umravnit řidiče, kteří v místě často překračují maximální povolenou rychlost. Pod křižovatkou bude podchod.

Nová okružní křižovatka v Krásném Březně. Foto: ŘSDNová okružní křižovatka v Krásném Březně. Foto: ŘSDBudoucí okružní křižovatka v Ústí n. L. na silnici I/62. Pramen: ŘSD
Tagy Eurovia CS I/62 Krásné Březno Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
19 komentářů