Liberecký kraj přidá další spoje na linku mezi Jabloncem a Prahou

Autobusy Mercedes-Benz Intouro v barvách IDOL. Foto: Liberecký krajAutobusy Mercedes-Benz Intouro v barvách IDOL. Foto: Liberecký kraj

Jde o reakci na rostoucí poptávku cestujících na této trase.

Liberecký kraj od neděle 3. září posílí autobusovou linku 900, která jezdí mezi Jabloncem nad Nisou a Prahou. V pracovní dny přibudou dva páry spojů, v neděli jeden. Vyplývá to z informací, které zveřejnil kraj v tiskové zprávě. Podle kraje jde o reakci na rostoucí poptávku.

Nové spoje budou z Jablonce odjíždět v pracovní dny v 6:50 a v 9:20 a v neděli v 15:50 (spoj pojede již z Tanvaldu). Z Prahy budou zavedeny spoje v pracovní dny v 7:30 a v 17:00. V neděli pojede spoj v 17:00 až do Tanvaldu). Ve všední dny tak bude v nabídce 17 párů spojů, o víkendech 13 v sobotu a 15 v neděli. Nový jízdní řád je zde.

Linka 900 vznikla sloučením regionálních linek mezi Jabloncem, Tanvaldem, Harrachovem a Rokytnicí nad Jizerou a expresní linky Jablonec – Praha, jejíž provoz byl výrazně omezen po pandemii COVID-19.

„Mezi Jabloncem nad Nisou a Prahou je linka i nadále v provozu jako expresní. Bonusem propojení je přímé spojení Jablonecka s horskými středisky, ale také rychlejší spojení z hor do Prahy,“ řekl Otto Pospíšil, jednatel KORID LK organizující veřejnou dopravu v kraji. Zhruba každé dvě hodiny jede spoj Rokytnice – Praha a linka je posílena o vložené spoje Jablonec – Praha tak, aby spojení druhého největšího města v kraji s Prahou bylo zajištěno každou hodinu, ve špičce jedou autobusy po půlhodině.

Z pohledu efektivity se nám toto propojení velmi osvědčilo, ale pochopitelně musíme reagovat na zájem cestujících a obsazenost. Nyní linku posilujeme o nové spoje. S dopravcem BusLine již jednáme o pořízení dalších velkokapacitních 15metrových vozidel na linky do Prahy,“ uzavřel Pospíšil. BusLine letos na linku nasadil nové autobusy Mercedes-Benz Intouro.

V Česku začíná jezdit poprvé třetí generace autobusů Intouro, zamíří do Libereckého kraje

Tagy Busline Lk idol Jablonec nad Nisou Korid LK Liberecký kraj
42 komentářů