Autobusy na nejvýše položenou zastávku v Česku nevyjely. Kvůli sněhu

Zastávka Vítkovice, Zlaté návrší. Foto: IDOLZastávka Vítkovice, Zlaté návrší. Foto: IDOL

Společnost Busline LK nemůže zatím otevřít pravidelnou linku na nejvýše položenou autobusovou zastávku v zemi. Zatímco v jiných letech už

Společnost Busline LK nemůže zatím otevřít pravidelnou linku na nejvýše položenou autobusovou zastávku v zemi. Zatímco v jiných letech už mohly autobusy na krkonošské Zlaté návrší jezdit, letos je silnice k ní pokryta silnou vrstvou sněhu.

Odložení startu linky oznámil liberecký organizátor veřejné dopravy Korid LK na svých facebookových stránkách. Současně vydal optimistické prohlášení o tom, že by se mohlo začít jezdit o tomto víkendu. To ale v tuto chvíli při současné předpovědi není zdaleka jisté, na hřebenech je stále ještě přes metr sněhu.

https://www.facebook.com/idollk/photos/a.644498452313283/2240755259354253/

Zastávka Vítkovice, Zlaté návrší leží ve výšce 1420 metrů nad mořem, zajíždí sem přes letní sezónu autobusy z Horních Míseček. Autobusy měly podle jízdního řádu začít jezdit v sobotu 11. května.

Podle mluvčí BusLine Nikoly Bradíkové nejde o první případ, kdy autobusy nevyjely podle jízdního řádu. „Za poslední tři roky sice jde o mimořádnější situaci, ale před tím, pokud byla tuhá zima, se sníh ve větším množství objevoval na Zlatém návrší ještě i v květnu. Letos tomu napomohly nízké teploty,“ řekla Bradíková.

Na pěti kilometrech překonává autobus převýšení 400 metrů. I proto na lince cestující platí speciální tarif ve výši 40 Kč za jednu jízdu. Do konce června jezdí autobusy většinou hlavně o víkendech, poté každý den, od září se provoz opět omezuje a plně skončí 28. října. Linka je oblíbená pro rychlé cestování do vrcholových partií Krkonoš, auta za Horní Mísečky nesmí.

Tagy Busline Lk nejvýše položená zastávka v Česku Top Zlaté návrší
11 komentářů