Liberec poprvé vyzkouší bleskovou opravu silnice přes noc

Okružní křižovatka v Sousedské ulici v Liberci. Foto: Liberec.czOkružní křižovatka v Sousedské ulici v Liberci. Foto: Liberec.cz

Město od práce v noci očekává výrazně menší dopad na řidiče.

Liberec v závěru tohoto týdne poprvé vyzkouší jiný režim opravy silnic, než na který jsou u nás řidiči zvyklí. Aby byla uzavírka co nejkratší, práce budou probíhat přes noc.

Oprava se týká kruhového objezdu v Sousedské ulici u Globusu. Práce jsou naplánovány tak, aby probíhaly i během státního svátku, kdy budou obchody v celé obchodní zóně zavřené.

Poprvé se pouštíme do takto odvážné stavební akce, kdy dodavatelská firma bude pracovat přes dvě noci a státní svátek. Inspirovali jsme se v Rakousku a v Německu. Chceme tím vyjít vstříc řidičům a veřejnosti, aby kvůli rekonstrukci nedocházelo ke komplikacím v dopravě a zdržování. Věřím, že se nám podobné akce povede připravovat i do budoucna,“ říká náměstek primátora pro architekturu, veřejný prostor a dopravní stavby Jiří Janďourek.

Podle vedoucího odboru dopravních staveb liberecké radnice Václava Víta jsou náklady na opravu nepatrně vyšší, nejde ale o zásadní rozdíl. „Platíme navíc jen osvětlení a práci ve svátek,“ řekl Vít.

Akce začne v pátek ve 20 hodin, práce poběží v noci pod umělým osvětlením. Během opravy dojde k uzavírce kruhového objezdu v plném rozsahu. Řidiči v době uzavírky projedou k Nákupnímu centru Géčko tam i zpět přes semafory. Pro přístup do dalších provozoven v obchodní zóně je třeba využít objízdné trasy.

Město předpokládá, že provoz bude obnoven nejpozději v neděli do 10 hodin, věří ale ještě v dřívější dokončení prací.

Tagy liberec opravy silnic v noci
15 komentářů