Leo Express vybral název pro své spoje na Žitném ostrově

Jednotka Alstom Lint 41 pro provoz na Slovensku. Foto: Leo ExpressJednotka Alstom Lint 41 pro provoz na Slovensku. Foto: Leo Express

Nový obchodní název odkazuje k regionu i železničářské tradici.

Společnost Leo Express oznámila obchodní název svých nových spojů na Žitném ostrově mezi Bratislavou a Komárnem. Ze čtyř stovek návrhů od cestujících vybrala název Dunajská Strela. Toto značení ponese 21 jednotek Lint 41 od Alstomu, se kterými dopravce na linku 10. prosince vstoupí.

„Děkujeme všem cestujícím, kteří poslali své návrhy. Vybraný název jasně odkazuje k regionu, kterým vlaky projíždějí, a zároveň navazuje na železničářskou tradici obdobných označení,“ uvedl mluvčí Leo Expressu Emil Sedlařík. Autor vítězného návrhu podle něj obdrží celoroční neomezenou jízdenku DunajPass v hodnotě 365 eur.

DunajPass je jednou z nových tarifních možností, kterou mohou cestující na trase využít. Leo Express spustil prodej jízdenek začátkem listopadu, časové kupony jsou dostupné i v sedmidenní, třicetidenní a devadesátidenní verzi. Jsou ale určené jen pro členy věrnostního programu Smile Club. Cena jízdného mezi Bratislavou a Komárnem byla zachována na 5,25 eura.

Trať z Bratislavy do Komárna byla na Slovensku první, kde začal v objednávce ministerstva dopravy jezdit soukromý dopravce. Do roku 2020 tu devět let jezdil RegioJet, pak se provoz vrátil státnímu dopravci ZSSK. Od něho nyní přebírá štafetu Leo Express.

Tagy Bratislava - Komárno Dunajská Strela LEO Express slovensko
31 komentářů