dkv-spojujeme

Koridor mezi Prahou a Kolínem zastavila srážka osobního vlaku s nákladním autem na stavbě

Srážka nákladního auta s jednotkou CityElefant v Poříčanech. Foto: Drážní inspekceSrážka nákladního auta s jednotkou CityElefant v Poříčanech. Foto: Drážní inspekce

Při nehodě nebyl nikdo zraněn, provoz je zastaven do 12 hodin.

(aktualizováno 12:30) Jeden z nejvytíženějších úseků na české železnici od osmé hodiny stál kvůli srážce osobního vlaku s nákladním autem, které pracovalo na modernizaci tratě z Poříčan do Velimi. Zastaven je provoz mezi Poříčany a Českým Brodem.

K nehodě došlo v 7:54, provoz je podle stránek Českých drah o mimořádnostech zcela zastaven. „Zahajujeme šetření, protože byla ohlášena škoda 20 milionů korun,“ řekl generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera. „Nedošlo k žádnému zranění. K události došlo na místě, kde probíhají stavební práce,“ řekl mluvčí Správy železnic Marek Illiaš. Podle něj dojde k obnovení provozu kolem poledne.

V 10:43 byl provoz  mezi stanicemi Poříčany a Český Brod obnoven po jedné ze tří traťových kolejí, kolem poledne byl provoz obnoven plně.

V Poříčanech došlo na 0. koleji ke srážce osobního vlaku 9318 z Kolína do Prahy s nákladním vozem. Nedošlo k němu na přejezdu, ale přímo na stavbě. V Poříčanech probíhá část modernizace úseku Poříčany – Velim za 3,8 miliardy korun, zakázku získalo sdružení firem Swietelsky Rail a Subterra.

Zastavení provozu v Poříčanech je velkou komplikací pro provoz, který je ve stanici zcela zastaven. Vlaky tak musí jet přes Lysou nad Labem, kde je ale kvůli výluce jedné koleje v úseku do Čelákovic také značně omezen provoz. Vlaky tak nabírají velká zpoždění. Některé vlaky uvízly přímo před Poříčany, jejich odhadované zpoždění je už přes dvě hodiny.

Srážka nákladního auta s jednotkou CityElefant v Poříčanech. Foto: Drážní inspekceSrážka nákladního auta s jednotkou CityElefant v Poříčanech. Foto: Drážní inspekceSrážka nákladního auta s jednotkou CityElefant v Poříčanech. Foto: Drážní inspekce
Tagy Poříčany Správa železnic srážka vlaku s nákladním autem Velim - Poříčany
52 komentářů