Konec letů z Prahy do Maroka. Ještě před Ryanairem zruší linku Air Arabia

Letadlo Air Arabia v Praze. Pramen: Letiště PrahaLetadlo Air Arabia v Praze. Pramen: Letiště Praha

Letecká společnost Air Arabia ruší své spojení Prahy a Casablanky. Poslední let má společnost naplánován na pondělí, pak provoz ukončí.

Letecká společnost Air Arabia ruší své spojení Prahy a Casablanky. Poslední let má společnost naplánován na pondělí, pak provoz ukončí. Linku dopravce spustil loni v dubnu.

Konec potvrdila mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková, vyplývá i z rezervačních systémů. Dopravce létal dosud dvakrát týdně, v pondělí a ve čtvrtek.

„Letecká společnost Air Arabia nás informovala o zrušení přímé pravidelné linky mezi Prahou a Casablankou s účinností od 3. února 2020,“ řekla Pavlíková.

Air Arabia na pražskou linku nasazovala letoun Airbus A320. Cestující mohli v Casablance využít i navazujících letů v síti Air Arabia do dalších marockých měst.

Do Maroka létá z Prahy ještě Ryanair, který provozuje linku do Marrákeše. Ta ale v květnu skončí. „O přímém spojení do Maroka budeme s různými leteckými společnostmi nadále jednat, protože patří mezi destinace, o které máme zájem,“ dodala Pavlíková.

 

Tagy Air Arabia Air Arabia Maroc Casablanca CMN letiště praha Maroko prg PRG-CMN
25 komentářů