Emiráty zavírají všechna letiště, provoz utichne nejméně na 14 dní

Emirates A380 v Dubaji. Foto: EmiratesEmirates A380 v Dubaji. Foto: Emirates

Krizový štáb Spojených arabských emirátů rozhodl, že od středy kompletně zastaví veškerou osobní leteckou dopravu v zemi. V praxi to

Krizový štáb Spojených arabských emirátů rozhodl, že od středy kompletně zastaví veškerou osobní leteckou dopravu v zemi. V praxi to znamená, že se zastaví letecký provoz ve státě, jehož letišti projde ročně přes 120 milionů lidí. Region se stal jedním z největších přestupních míst na světě.

O zákazu informovala vládní tisková agentura WAM. Omezení zatím potrvá dva týdny. V praxi to znamená, že od středy nesmí letět žádné osobní letadlo například do Dubaje, Abú Dhabí nebo Šardžá. Rozhodnutí znamená dvoutýdenní stopku pro velké dopravce jako jsou Emirates, Etihad Airways, flydubai nebo Air Arabia. Ty provozují v souhrnu flotilu téměř pěti set letadel.

Emirates, které jsou největším dopravcem v regionu, včera oznámily výraznou redukci provozu. Původně firma ohlásila konec všech osobních letů, nakonec přišla s verzí částečného provozu. Kvůli novému rozhodnutí krizového štábu ale budou muset zastavit provoz kompletně, v provozu mohou být pouze nákladní lety.

Výjimku budou mít ještě repatriační lety.

Tagy Abú Dhabí Air Arabia dubaj emirates Etihad Airways flydubai Šardžá spojené arabské emiráty
10 komentářů