Konec dvouleté výluky. Mezi Most a Litvínov se vrátí 1. května tramvaje

Zkušební provoz na tramvajové trati Most - Litvínov. Foto: mesto-most.czZkušební provoz na tramvajové trati Most - Litvínov. Foto: mesto-most.cz

Modernizace nabrala zpoždění kvůli novému mostu a později kabelovým trasám.

Provoz na tramvajové trati Most – Litvínov bude od pondělí 1. května plně obnoven. Po více než dvouleté rekonstrukci, která nabrala přes rok zpoždění, to oznámila mostecká radnice na svých stránkách.

Provoz začne 1. května ve 4 hodiny ráno. Aktuálně na trati probíhají zkušební jízdy, účastnili se jich i zástupci Drážního úřadu. „Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova oznámil, že s platností od 4:00 h dne 1. května 2023 bude obnoven provoz tramvajové dopravy na linkách č. 1, 3, 4 a 40, a to v plném rozsahu v celé trase Most – Litvínov podle jízdních řádů platných před zahájením výluky,“ uvedlo město na svých stránkách.

Současně se zahájením tramvajového provozu bude obnoven i provoz v zastávkách Litvínov, u dílen (v obou směrech) a Litvínov, Báňské stavby (směr Most). Po obnovení tramvajového provozu bude i nadále zastávka Most, rozcestí Kopisty zachována v režimu „na znamení“. K 1. květnu skončí provoz náhradní autobusové dopravy.

Ještě v únoru Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova sliboval obnovení provozu do konce března. Tramvaje mezi městy nejezdí od dubna 2021. K prvnímu posunu termínu došlo kvůli změně projektu, kdy bylo nutné postavit nové mosty. Pak se před startem při zkušebním provozu zjistilo, že došlo k poškození kabelové trasy. Kabeláž v této části trati byla položena už dříve, než došlo ke stavbě nových mostů.

Tagy Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova tramvajová trať Most - Litvínov
10 komentářů