dpp

Karlovarské letiště si musí na linku do Tel Avivu na rozdíl od Piešťan počkat, zájem o letenky nenaplnil očekávání

Letiště Karlovy Vary Zdroj: www.airport-k-vary.czLetiště Karlovy Vary Zdroj: www.airport-k-vary.cz

Zpáteční letenka vyšla v době spuštění prodeje na 13 000, nákup byl navíc možný jen u online prodejců.

Provoz pravidelné linky Karlovy Vary – Tel Aviv zatím nezačne. Zájem o letenky dosud nenaplnil očekávání. Důvodem má být situace v Izraeli. V tiskové zprávě to uvedl Krajský úřad Karlovarského kraje s tím, že budoucnost plánovaných letů se nyní řeší. Ve hře má být také nasazení menšího letadla.

Linka měla být dle dohody mezi izraelskou společností Overseas Travel, Letištěm Karlovy Vary a Karlovarským krajem spuštěna 23. května. Údajně však vzhledem k aktuální situaci na území Izraele nedošlo k naplnění předpokládaného prodeje letenek, a to zejména na měsíc červen.

Zatímco v Karlových Varech mají zatím s linkou do Tel Avivu smůlu, v Piešťanech jsou úspěšnější. Tamní spojení již odstartovalo. Stojí za ním stejný tour operátor, jaký má stát i za linkou z karlovarského letiště, tedy izraelský Overseas Travel.

Zahájení letů z Piešťan do Tel Avivu.
Zdroj: Letisko PiešťanyZahájení letů z Piešťan do Tel Avivu.
Zdroj: Letisko PiešťanyZahájení letů z Piešťan do Tel Avivu.
Zdroj: Letisko Piešťany

Zpáteční letenka na trasu Karlovy Vary – Tel Aviv pro jednu osobu vyšla v době spuštění prodeje na necelých 13 000. Koupit si ji jde navíc jen u online prodejců, jako jsou Kiwi, Kayak, Skyscanner a další.

Možná později a s menším letadlem

„Za letiště Karlovy Vary doufám, že tour operátor pro letošní rok pravidelnou linku zahájí, byť později a s menším letadlem, a tedy i menším počtem cestujících. Víme ale, že změna dopravce těsně před hlavní turistickou sezónou není jednoduchá věc,“ uvedla jednatelka Letiště Karlovy Vary Alice Justina Undus.

Hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek dodal, že je pochopitelné, že aktuální dění v Izraeli nepřeje cestovnímu ruchu a zájmu ze strany izraelské klientely. Je však podle něj třeba na izraelské straně zodpovědně zhodnotit, kdy lze do budoucna očekávat zlepšení situace.

„V opačném případě nevidíme smysl v pouhém posunutí termínu a opakovaném rušení plánovaných letů. Samozřejmě bychom byli velmi rádi, kdyby došlo k zahájení letů, byť s menším strojem, ale je třeba přemýšlet i nad ekonomickými dopady v případě nenaplnění kapacit letadel na obou stranách,“ uzavřel Kulhánek.

Na trase se mělo podle původního plánu létat jednou týdně, a to každý čtvrtek až do 31. října. Provozovatelem měly být Correndon Airlines, na linku chtěly nasadit Airbus A320 společnosti TUS Airways. Karlovarský kraj si od spojení sliboval zvýšení objemu incomingového turismu.

Z Karlových Varů se bude letos díky cestovním kancelářím Der Touristik, Čedok a Alexandria charterově létat do Monastiru, Burgasu, Varny, Antalye a na Rhodos a Krétu. V plánu jsou také chartery s lázeňskými hosty z Taškentu.

Do Karlových Varů začnou létat chartery s lázeňskými hosty z Taškentu

Tagy izrael KLV Letisko Piešťany Letiště Karlovy Vary Letiště Piešťany PZY Tel Aviv
16 komentářů