Smartwings ruší lety do Tel Avivu, přesune je do Eilatu. El Al přidá spojení z Prahy do Izraele

Boeing 737-800 společnosti Smartwings. Autor: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýBoeing 737-800 společnosti Smartwings. Autor: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

El Al posiluje spojení, aby se rezervisté mohli dostat zpět do vlasti.

V reakci na válečný konflikt v Izraeli letecká společnost Smartwings dočasně přeruší přímou linku z Prahy do Tel Avivu. Všechny lety budou nově mířit na letiště Eilat na jihu země u Rudého moře. Spojení z Prahy do Tel Avivu naopak posílí izraelský dopravce El Al.

„Provoz na pravidelné lince z Prahy do Tel Avivu bude z bezpečnostních důvodů do pátečního večera zrušen a lety budou směrovány na letiště v Eilatu. Situaci neustále monitorujeme a průběžně vyhodnocujeme,“ řekla mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková. V provozu zůstávají lety pro izralské dopravce formou tzv. ACMI pronájmu. Pětice letadel Smartwings a jedno ČSA ale nyní nezůstávají v Tel Avivu přes noc, ale mimo Izrael, většinou na Kypru. Už dnes některá letadla letěla do Eilatu namísto do Tel Avivu.

Smartwings evakuují své posádky z Izraele, letadla přesouvají mimo Tel Aviv

Spojení naopak posílí El Al, který dnes v noci vypraví dva lety do Tel Avivu. Izraelský národní letecký dopravce už včera oznámil, že  posiluje lety do Izraele, aby se rezervisté mohli dostat zpět do vlasti a zapojit se do boje proti palestinskému radikálnímu hnutí Hamás. El Al na lince do Prahy často využívá letadla Smartwings, na nadcházející dva lety jsou naplánovány jejich Boeingy 737 s protiraketovým systémem. Včera dopadly rakety Hamásu v blízkosti letiště.

Řada leteckých společností naopak lety přerušila. Delta Air Lines například včera oznámila zastavení letů až do konce října, Finnair až do konce března příštího roku.

Tagy El Al izrael PRG-TLV smartwings TLV
6 komentářů