Do Karlových Varů začnou létat chartery s lázeňskými hosty z Taškentu

Letiště Karlovy Vary Zdroj: www.airport-k-vary.czLetiště Karlovy Vary Zdroj: www.airport-k-vary.cz

V plánu je od května do října jeden let každé dva týdny.

Na karlovarské letiště budou od 23. května do října létat incomingové charterové lety z uzbeckého Taškentu. V plánu je jeden let každý druhý čtvrtek v měsíci.

„Tour operátorem je uzbecká společnost Asia Luxe LLC, leteckým dopravcem bude Uzbekistan Airways,“ napsalo letiště na Instagramu.

Přílety do Karlových Varů jsou plánovány na 13:50, odlety pak v 15:20. Let potrvá zhruba pět a půl hodiny. Jde o historicky nejdelší linku z regionu.

Snížená kapacita kvůli kratší dráze

Spojení obslouží letoun Airbus A320neo, jehož kapacita bude s ohledem na kratší dráhu karlovarského letiště snížena ze standardních 150 na 120 míst.

„Linka na trase Karlovy Vary – Taškent není pro karlovarské letišti úplnou novinkou, létala se již v letech 2017 a 2019. Turisté z Taškentu do České republiky cestují velmi často za lázeňskými procedurami,“ uvedl neuvolněný zastupitel Karlovarského kraje s gescí v oblasti dopravy Jan Bureš.

Jednatelka karlovarského letiště Alice Justina Undus věří, že v budoucnu, kdy dojde k prodloužení a rozšíření přistávací a vzletové dráhy, bude letiště atraktivní i pro další klienty ze středoasijských republik, kde je o cesty do Karlovarského kraje mezi turisty velký zájem, a to i přes značně restriktivní vízovou politiku ze strany České republiky.

Letiště Karlovy Vary očekává v letošním roce také novou pravidelnou linku z izraelského Tel Avivu. První let je plánován na 23. května. Létat se bude jednou týdně, a to každý čtvrtek až do 31. října. Provozovatelem nového spojení budou Correndon Airlines, na linku nasadí Airbusy A320 společnosti TUS Airways.

Z Karlových Varů do Tel Avivu za 13 tisíc. Odstartoval prodej letenek, koupit jdou jen u online prodejců

„Letos bude na letišti v letní sezóně mnohem rušněji také díky dalším charterovým linkám společností Der Touristik, Čedok a Alexandria,“ dodala již dříve Justina Undus.

Destinace z Karlových Varů pro letošní rok.Zdroj: Letiště Karlovy Vary

Destinace z Karlových Varů pro letošní rok.
Zdroj: Letiště Karlovy Vary

Tagy KLV Letiště Karlovy Vary Taškent Uzbekistán Uzbekistan Airways
32 komentářů