Z Karlových Varů do Tel Avivu za 13 tisíc. Odstartoval prodej letenek, koupit jdou jen u online prodejců

Letiště Karlovy Vary Zdroj: www.airport-k-vary.czLetiště Karlovy Vary Zdroj: www.airport-k-vary.cz

Nová linka bude v provozu od 23. května.

Na novou pravidelnou linku z Karlových Varů do izraelského Tel Avivu je už možné zakoupit si letenky. Zpáteční pro jednu osobu vyjdou na necelých 13 tisíc. Prodej probíhá výhradně u online prodejců, jako jsou Kiwi, Kayak, Skyscanner a další.

Cena zpáteční letenky Karlovy Vary - Tel Aviv.Zdroj: Kiwi.com

Cena zpáteční letenky Karlovy Vary – Tel Aviv.
Zdroj: Kiwi.com

První let je plánován na 23. května. Létat se bude jednou týdně, a to každý čtvrtek až do 31. října. Provozovatelem nového spojení budou Correndon Airlines, na linku nasadí Airbusy A320 společnosti TUS Airways.

Přílety do Karlových Varů budou vždy ve 20:10. Odlety jsou plánovány o hodinu později. Karlovarské letiště bude na zajištění linky spolupracovat s cestovní kanceláří Overseas Travel, která přinesla vloni stejné spojení do Piešťan.

„Overseas Travel věří, že si linka rychle najde své klienty jak v Izraeli, tak v karlovarském regionu. Přímý let umožní, aby se izraelští turisté dostali napřímo do UNESCO lázeňského trojúhelníku, což zvýší jejich cestovní komfort. Pro české turisty a businessmany tato linka rozšíří škálu možností, jak se mezi oběma zeměmi letecky pohybovat,“ uvedl generální ředitel Overseas Travel Pini Kariner.

Hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek dodal, že pro kraj je po několikaleté pauze zavedení pravidelné linky skvělá zpráva. Věří, že se tím zvýší objem incomingového turismu.

Destinace z Karlových Varů pro letošní rok.Zdroj: Letiště Karlovy Vary

Destinace z Karlových Varů pro letošní rok.
Zdroj: Letiště Karlovy Vary

„Letos bude na letišti v letní sezóně mnohem rušněji díky dalším charterovým linkám společností Der Touristik, Čedok a Alexandria a konečně se podaří pravidelná linka do Tel Avivu, čímž se dostaneme v létě na jedenáct letů týdně,“ řekla již dříve jednatelka karlovarského letiště Alice Justina Undus.

Karlovarský kraj chce rozšířit letiště v roce 2026, miliardová investice cílí na velká letadla

Tagy izrael KLV Letiště Karlovy Vary Tel Aviv
17 komentářů