Kapitán letu s jedním motorem končí na postu šéfpilota Smartwings

Letadla Smartwings po kolizi na Letišti Praha. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comLetadla Smartwings po kolizi na Letišti Praha. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.com

Letecká společnost Smartwings mění ředitele letového provozu. Pavla Veselého, který byl kapitánem letu QS1125 s jedním motorem ze Samosu do

Letecká společnost Smartwings mění ředitele letového provozu. Pavla Veselého, který byl kapitánem letu QS1125 s jedním motorem ze Samosu do Prahy, střídá Tomáš Nevole.

Vyplývá to ze zprávy, kterou zaměstnancům rozeslala společnost Smartwings. Firma, která původně hájila postup posádky, odmítá personální změnu oficiálně potvrdit. „S ohledem na GDPR nelze poskytovat informace vztahující se k zaměstnancům společnosti,“ uvedla mluvčí firmy Vlaďka Dufková. Na dotaz, zda může obecně potvrdit personální změnu na pozici letového ředitele odmítla odpovědět.

Na pozici letový ředitel a osobou zodpovědnou za letový provoz byl ustanoven Tomáš Nevole. Osobou zodpovědnou za výcvik posádek je pověřen Jaromír Jedlička,“ uvedla firma v oznámení na intranetu. Redakci jeho pravost potvrdilo několik zdrojů z firmy.

Agentura ČTK včera uvedla, že podle interního vyšetřování aerolinky posádka chybovala, když nepřistála po závadě na levém motoru na nejbližším letišti, ale pokračovala dál až do Prahy.

Tagy QS1125 smartwings
38 komentářů