Kamion po smyku na přejezdu mezi rybníky zoral trať, zastavil vlaky i auta

Poškozená trať u přejezdu u Suchdola nad Lužnicí. Pramen: Policie ČRPoškozená trať u přejezdu u Suchdola nad Lužnicí. Pramen: Policie ČR

Přejezd P5603 leží mezi rybníky Cep I a Cep II, silnice zde souběžnou trať kříží „esíčkem“.

Ke kuriózní dopravní nehodě došlo dnes ráno kolem 6:00 na přejezdu u Suchdola nad Lužnicí (P5603). Řidič kamionu zde nezvládl řízení, dostal smyk a místo po silnici pokračoval po trati. Tu výrazně poškodil; vlakový provoz bude v místě zastaven dle předpokladů do nedělních 18:00.

Konkrétně jde o trať mezi Veselím nad Lužnicí a Českými Velenicemi, kterou využívají i rychlíky Lužnice a Silva Nortica. České dráhy místo vlaků nasadily náhradní autobusovou dopravu, a to vesměs v úseku Majdalena – Suchdol nad Lužnicí. Podrobnosti mají na svých stránkách k mimořádnostem.

Značné poškození tratě potvrdil Ondřej Šuch, mluvčí společnosti Skanska, která má na jihu Čech se Správou železnic rámcovou smlouvu na údržbu tratí. „Odchylka v geometrické poloze koleje činí vyšší desítky centimetrů,“ uvedl Šuch. Skanska na trať vyšle těžké stroje, včetně podbíječky.

Nehoda ale neovlivňuje pouze vlakový provoz. „Mimořádné dopravní omezení na trase k hraničnímu přechodu Halámky čeká řidiče tento víkend na silnici I/24. Od soboty 07:00 do neděle 16:00 bude silnice kompletně uzavřena a neprůjezdná. Důvodem je práce na železničním přejezdu po ranní nehodě kamionu,“ uvedla jihočeská policie.

Přejezd P5603 leží mezi rybníky Cep I a Cep II, silnice zde souběžnou trať kříží „esíčkem“. Kamion jel směrem na Třeboň.

Poškozená trať u přejezdu u Suchdola nad Lužnicí. Pramen: Policie ČRKamion na kolejích u přejezdu u Suchdola nad Lužnicí. Pramen: Policie ČRKamion na kolejích u přejezdu u Suchdola nad Lužnicí. Pramen: Policie ČRVyproštěný kamion po nehodě u přejezdu u Suchdola nad Lužnicí. Pramen: Policie ČRKamion po smyku u přejezdu u Suchdola nad Lužnicí. Pramen: Skanska
Tagy trať Veselí nad Lužnicí - České Velenice
50 komentářů