Investoři věří Lufthanse. Německý dopravce upsal dluhopisy za miliardu eur

Airbus A320neo společnosti Lufthansa v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comAirbus A320neo společnosti Lufthansa v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.com

Lufthansa upsala čtyřikrát větší objem dluhopisů, než plánovala.

Společnost Deutsche Lufthansa dnes oznámila úspěšné upsání eurobondů v hodnotě 1 miliardy euro. Ukazuje to, že i přes současnou kritickou situaci v celém oboru investoři dál letectví důvěřují.

Lufthansa nakonec získala mezi věřiteli čtyřikrát více peněz, než původně plánovala. Dluhopisy jsou úročeny třemi procenty, splatnost je do konce května roku 2026. Firma si od dluhopisů slibuje zejména posílení své finanční pozice v době, kdy přichází kvůli slabé poptávce o velkou část příjmů.

Podle poslední zprávy pro investory měla celá skupina Lufthansa hotovost a okamžité peněžní prostředky v hodnotě 10 miliard eur.

Velký úspěch našich dluhopisů ukazuje velkou důvěru kapitálového trhu v naši společnost a prováděnou restrukturalizaci. Díky této emisi jsme úspěšně refinancovali většinu našich závazků, které budou splatné příští rok,“ uvedl finanční ředitel Lufthansy Wilken Bormann.

Lufthansa patří mezi dopravce, kteří získali jednu z největších státních podpor ze všech aerolinek. V přepočtu obdržela až 241 miliard korun.

Tagy Lufthansa Lufthansa Group
4 komentáře