Hitachi Rail dodá 46 nových bateriových tramvají pro Florencii

Tramvaj Sirio ve Florencii. Foto: Hitachi RailTramvaj Sirio ve Florencii. Foto: Hitachi Rail

Toskánské město buduje nové tratě, v historickém centru nemusí díky bateriím stavět troleje.

Společnost Hitachi Rail vyhrála zakázku na dodávku 46 nových bateriových tramvají pro provoz ve Florencii. Jezdit budou z velké části po nových tratích, které ve městě budují.

O vítězství v soutěži informoval výrobce v tiskové zprávě. Půjde o tramvaje typu Sirio, součástí zakázky je i údržba 14 tramvají Sirio od stejného výrobce, které již po městě jezdí. Výrobce neuvedl, kde bude tramvaje vyrábět. Nedaleko Florencie má svůj závod ve městě Pistoia.

Nové tramvaje budou vybaveny bateriemi pro jízdu historickým centrem, kam kvůli ochraně historického centra není možné umístit troleje a sloupy pro trolejové vedení.

Dodávka nových tramvají má začít v roce 2026. Budou 33,5 metru dlouhé. Celková kapacita bude 278 cestujících, z toho 54 sedících. Tramvaje budou vybaveny technologií rekuperace. Hitachi testovalo bateriové tramvaje ve městě poprvé v roce 2021.

Tramvaje ve Florencii jezdí aktuálně po dvou tratích. Město staví další, v plánu má postupně rozšíření na východ a jih města. Detailně jsou projekty popsány na stránkách města.

Tagy Florencie Hitachi Rail
6 komentářů