Praha má přímé lety do Florencie, dnes je spustila společnost Vueling

Letadlo společnosti Vueling v Praze. Pramen: Letiště PrahaLetadlo společnosti Vueling v Praze. Pramen: Letiště Praha

Španělská letecká společnost Vueling dnes dopoledne slavnostně vypravila svůj první přímý let mezi Prahou a Florencií. Oznámilo to Letiště Praha

Španělská letecká společnost Vueling dnes dopoledne slavnostně vypravila svůj první přímý let mezi Prahou a Florencií. Oznámilo to Letiště Praha v tiskové zprávě. Jde o čtvrtou linku, kterou společnost Vueling z Prahy provozuje.

Nové letecké spojení budou moci cestující využít čtyřikrát týdně – vždy v pondělí, ve středu, v pátek a v neděli. V tomto režimu bude nová linka k dispozici až do konce října. Během zimního letového řádu pak bude Vueling létat z Prahy do Florencie třikrát týdně – v pondělí, v pátek a v neděli. Na lince bude nasazen letoun Airbus A319 s kapacitou 144 cestujících.

Španělský dopravce, který je členem skupiny International Airlines Group (IAG), již poskytuje spojení mezi Prahou a Barcelonou, a to dvěma lety každý den. Z Letiště Václava Havla Praha rovněž létá jednou denně do Říma na letiště Fiumicino a pětkrát týdně do Paříže na letiště Charlese de Gaulla.

Florencie je největším městem Toskánska, v roce 1982 byla zapsána na seznam světového dědictví UNESCO.

Tagy Florencie Vueling
9 komentářů