GWTR kupuje další motorové vozy Stadler RS1 z Německa. Zdvojnásobí jejich počet

Motorový vůz Stadler RS1 v barvách NEB. Foto: GWTRMotorový vůz Stadler RS1 v barvách NEB. Foto: GWTR

Vozidla z roku 2000 zamíří do Plzeňského kraje, o nasazení dalších není rozhodnuto.

Soukromý dopravce GW Train Regio rozšiřuje svůj vozový park o dalších šest motorových vozů Stadler RS1. Od společnosti Alpha Trains koupil šest vozů vyrobených v roce 2000. Dosud jezdily pro dopravce Niederbarnimer Eisenbahn (NEB), který zajišťuje regionální dopravu v Berlíně a Braniborsku.

První vozy přijely do Česka dnes, další se objeví příští týden. Šestý bude dodán až v závěru příštího roku, bude ještě rok jezdit v Německu. Nákup vozů potvrdil předseda představenstva GW Train Regio Peter Bosáček.

„Část vozidel půjde do provozu v Plzeňském kraji, o nasazení zbylých zatím nepadlo definitivní rozhodnutí,“ řekl Bosáček.  Vozy vybavené motory MAN prošly v roce 2014 modernizací, mají klimatizaci a bezbariérové toalety. „Chystáme v příštím roce modernizaci interiéru i nový venkovní lak,“ dodal Bosáček.

Dopravce má dosud šest motorových vozů Stadler RS1, nákupem zdvojnásobí jejich počet.

Motorový vůz Stadler RS1 v barvách NEB. Foto: GWTRMotorový vůz Stadler RS1 v barvách NEB. Foto: GWTRMotorový vůz Stadler RS1 v barvách NEB. Foto: GWTRMotorový vůz Stadler RS1 v barvách NEB. Foto: GWTRMotorový vůz Stadler RS1 v barvách NEB. Foto: GWTRMotorový vůz Stadler RS1 v barvách NEB. Foto: GWTRMotorové vozy Stadler RS1 při přepravě do Česka v Bad Schandau. Foto: GWTR
Tagy Alpha Trains GW Train Regio GWTR Niederbarnimer Eisenbahn Stadler RS1
65 komentářů