GW Train Regio si přivezl z Německa další Stadlery RS1

Další vozy Stadler RS1 pro GW Train Regio. Foto: GWTRDalší vozy Stadler RS1 pro GW Train Regio. Foto: GWTR

Poslední vůz dorazí příští rok.

Společnost GW Train dovezla z Německa další tři motorové vozy Stadler RS1. První dva si přivezla před dvěma týdny, poslední dorazí příští rok v prosinci.

Jde o celkem šest motorových vozů, které GW Train koupil od společnosti Alpha Trains. Vyrobeny byly v roce 2000. Dosud jezdily pro dopravce Niederbarnimer Eisenbahn (NEB), který zajišťuje regionální dopravu v Berlíně a Braniborsku.

Část vozidel půjde do provozu v Plzeňském kraji, o nasazení zbylých zatím nepadlo definitivní rozhodnutí,“ řekl předseda představenstva Peter Bosáček. Vozy vybavené motory MAN prošly v roce 2014 modernizací, mají klimatizaci a bezbariérové toalety. „Chystáme v příštím roce modernizaci interiéru i nový venkovní lak,“ dodal Bosáček.

Dopravce má dosud šest motorových vozů Stadler RS1, nákupem zdvojnásobí jejich počet.

Další vozy Stadler RS1 pro GW Train Regio. Foto: GWTRDalší vozy Stadler RS1 pro GW Train Regio. Foto: GWTRDalší vozy Stadler RS1 pro GW Train Regio. Foto: GWTRMotorové vozy Stadler RS1 při přepravě do Česka v Bad Schandau. Foto: GWTRMotorový vůz Stadler RS1 v barvách NEB. Foto: GWTRMotorový vůz Stadler RS1 v barvách NEB. Foto: GWTRMotorový vůz Stadler RS1 v barvách NEB. Foto: GWTRMotorový vůz Stadler RS1 v barvách NEB. Foto: GWTRMotorový vůz Stadler RS1 v barvách NEB. Foto: GWTRMotorový vůz Stadler RS1 v barvách NEB. Foto: GWTR
Tagy Alpha Trains GW Train Regio GWTR Niederbarnimer Eisenbahn Stadler RS1
48 komentářů