FlixBus zastavil provoz v domovském Německu

Setra Dosto, Berlin Potzdamerplatz, foto: FlixbusSetra Dosto, Berlin Potzdamerplatz, foto: Flixbus

Autobusová společnost FlixBus zastavila počínaje dneškem provoz na všech svých vnitrostátních linkách v Německu i na mezinárodních linkách vedoucích z/do

Autobusová společnost FlixBus zastavila počínaje dneškem provoz na všech svých vnitrostátních linkách v Německu i na mezinárodních linkách vedoucích z/do Německa. Důvodem je koronavirová nákaza a s ní spojená omezení německé vlády, uvedla firma na svých stránkách.

Zrušení provozu bylo vyhlášeno na neurčito. „Postižení cestující budou informováni a obdrží e-mailem kupón na celou cenu jízdenky bez storno poplatku. Omlouváme se za nepříjemnosti a doufáme, že naše cestující brzy opět přivítáme,“ uvedla firma, která rozjela provoz právě před sedmi lety v Německu.

Podobná omezení musel FlixBus oznámit i ve čtrnácti dalších evropských zemích. Provoz je zcela zastaven v Itálii, v České republice zrušil přeshraniční spoje s Německem a Rakouskem. Aktuální informace k situaci zveřejňuje firma na svých stránkách.

Deutsche Bahn oznámila, že provoz jejích vlaků zůstává většinou bez omezení (až na mezinárodní vlaky). Upozornila nicméně, že rozsah regionální dopravy se může měnit dle pokynů objednavatelů, tedy spolkových zemí a dopravních svazů.

Tagy FlixBus koronavir Německo
5 komentářů