Exministr dopravy Dan Ťok míří do správní rady Správy železnic

Ministr dopravy Dan Ťok s kladívkem na D3 Hodějovice - Třebonín. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářMinistr dopravy Dan Ťok s kladívkem na D3 Hodějovice - Třebonín. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Ťok aktuálně působí jako doktorand na Fakultě dopravní ČVUT, nahradit má svého bývalého náměstka.

Bývalý ministr dopravy Dan Ťok by se měl stát novým členem správní rady Správy železnic. Jeho jmenování navrhuje ministerstvo dopravy, schválit ho musí vláda. Ve správní radě má nahradit svého bývalého náměstka Tomáše Čočka, který na funkci rezignoval v lednu a nastoupil nově na Správu železnic.

Vyplývá to z materiálu, který ministerstvo poslalo do meziresortního připomínkového řízení. Pro Ťokovo jmenování se již vyslovil i výbor pro personální nominace.

Ťok je podle aktuálního životopisu, který je k materiálu připojen, doktorandem na Fakultě dopravní ČVUT, konkrétně v Ústavu bezpečnostních technologií a inženýrství. Ministerstvo jako důvody opakované nominace uvedlo jeho vysokou odbornou způsobilost a kompetenci. V sedmičlenné správní radě by nástupem Ťoka měli převahu lidé z akademické sféry. Zůstávají v ní také ještě poslanci Martin Kolovratník a Jaroslav Foldyna a náměstek ministra dopravy Ladislav Němec.

Správní rada má podle statusu na starosti klíčové otázky jedné z největších státních organizací, schvaluje hospodaření a plán Správy železnic nebo řeší personální otázky na nejvyšších postech správce české železnice. Správa železnic dlouhodobě odmítá zveřejňovat materiály, které rada projednává.

Tagy Dan Ťok Správa železnic správní rada Správy železnic Tomáš Čoček Top
51 komentářů