Exnáměstek ministra dopravy nastoupil na Správu železnic, vede nový odbor na evropské dotace

Rekonstrukce trati Brno - Zastávka u Brna. Foto: Správa železnicRekonstrukce trati Brno - Zastávka u Brna. Foto: Správa železnic

Bývalý náměstek vyhrál výběrové řízení na post ředitele nového odboru.

Bývalý náměstek ministra dopravy Tomáš Čoček má nové zaměstnání, a to opět ve státním sektoru. Od dnešního dne vede odbor dotačního managementu EU Správy železnic.

O Čočkově nástupu na Správu železnic se mluvilo několik týdnů, ještě v únoru ale Správa železnic uvedla, že není v žádném pracovním poměru. Dnes o zřízení nové funkce i odboru informovala Správa železnic v tiskové zprávě.

„Vzhledem k nutnosti zajištění dostatečných finančních prostředků EU pro nadcházející roky a klíčové projekty zřídila na generálním ředitelství od 1. 3. 2021 nový odbor dotačního managementu EU, jehož součástí je oddělení dotačních příležitostí. Doposud tuto agendu zajišťoval finanční odbor,“ vysvětlila mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Na pozici ředitele bylo vypsáno výběrové řízení, do kterého se přihlásili čtyři uchazeči. „Pro maximální transparentnost byli mezi členy celkem pětičlenné hodnotící komise dva nezávislí zástupci. Vítězem se většinově stal Tomáš Čoček, který prokázal vynikající znalosti dotační problematiky a výbornou jazykovou vybavenost,“ dodala Friebová.

Tomáš Čoček byl náměstkem ministra dopravy od roku 2015, kdy si ho do týmu vzal tehdejší ministr Dan Ťok, na starosti měl ekonomiku i evropské fondy. Několik let působil v čele Státního fondu dopravní infrastruktury. Čoček čelil velké kritice kvůli soutěži na elektronické dálniční známky, veřejně ho kritizoval premiér Andrej Babiš. Po změně organizační struktury po nástupu ministra Karla Havlíčka již neuspěl ve výběrovém řízení.

Tomáš Čoček (uprostřed). Foto: MD

Tomáš Čoček (uprostřed). Foto: MD

Tagy Správa železnic Tomáš Čoček
58 komentářů