Vláda schválila jmenování exministra dopravy Dana Ťoka do Správy železnic

Ministr dopravy Dan Ťok s kladívkem na D3 Hodějovice - Třebonín. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářMinistr dopravy Dan Ťok s kladívkem na D3 Hodějovice - Třebonín. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Ve správní radě nahradí svého někdejšího exnáměstka.

Exministr dopravy Dan Ťok je novým členem správní rady Správy železnic. Do funkce ho dnes jmenovala vláda. Ve správní radě nahradí Tomáše Čočka, který se stal zaměstnancem největší státní železniční organizace.

Pro Ťokovo jmenování se již dříve vyslovil i vládní výbor pro personální nominace. Ťok je podle aktuálního životopisu, který je k materiálu připojen, doktorandem na Fakultě dopravní ČVUT, konkrétně na Ústavu bezpečnostních technologií a inženýrství.

Ministerstvo jako důvody opakované nominace uvedlo jeho vysokou odbornou způsobilost a kompetenci. V sedmičlenné správní radě budou mít nástupem Ťoka převahu lidé z akademické sféry. Zůstávají v ní také ještě poslanci Martin Kolovratník a Jaroslav Foldyna a náměstek ministra dopravy Ladislav Němec.

Správní rada má podle statusu na starosti klíčové otázky jedné z největších státních organizací, schvaluje hospodaření a plán Správy železnic nebo řeší personální otázky na nejvyšších postech správce české železnice. Správa železnic dlouhodobě odmítá zveřejňovat materiály, které rada projednává.

Tagy Dan Ťok Správa železnic
23 komentářů