Emirates mají první A380 s premium economy. Největší provozovatel obřího letadla už první vyřadil

A380 společnosti Emirates v Dubaji. Foto: EmiratesA380 společnosti Emirates v Dubaji. Foto: Emirates

Letecká společnost Emirates má připraven k převzetí první Airbus A380 se čtyřmi třídami. Nově si do posledních vyráběných strojů nechala

Letecká společnost Emirates má připraven k převzetí první Airbus A380 se čtyřmi třídami. Nově si do posledních vyráběných strojů nechala instalovat i třídu premium economy, tedy hybrid mezi byznys a ekonomickou třídou.

Emirates premium economy na své palubě dlouho odolávaly, nakonec se ale rozhodly tento produkt zkusit. Původně ho měl dopravce představit letos na jedné z velkých leteckých výstav, nakonec ale premiéru odkládá kvůli situaci na trhu a odložení některých velkých akcí.

Šéf Emirates Tim Clark na virtuální konferenci serveru Arabian Travel Market potvrdil, že letadlo je již vyrobeno, je ale stále nepřevzato v Toulouse.

Emirates zatím nechce uvádět detaily o nové třídě, mluví se o tom, že na palubě bude 56 míst s větším rozestupem a pohodlím než běžné v ekonomické třídě. Nakonec ale budou cestující létat tímto letadlem nejspíše až příští rok. Server Flighthlobal  uvedl, že firma jedná s Airbusem o posunu dodávek posledních osmi strojů na příští rok. Poté Airbus výrobu největšího letadla na světě ukončí. Flotila všech 115 A380 v barvách Emirates je zatím uzemněna, firma čeká na obnovení poptávky. Tim Clark ale opakovaně uvedl, že ještě věří v jejich budoucnost.

I přesto firma první vyřazuje. Na sociálních sítích začala kolovat fotografie prvního A380 zcela zbaveného korporátního nátěru. Jde o letadlo registrace A6-EDB, které Emirates převzaly v roce 2008, šlo o druhou A380 Emirates.

Tagy A380 emirates premium economy Top
6 komentářů