Dvůr Králové rozšíří zónu placeného parkování v centru

Parkování na náměstí TGM ve Dvoře Králové nad Labem. Foto: Google Street ViewParkování na náměstí TGM ve Dvoře Králové nad Labem. Foto: Google Street View

Prvních 30 minut bude zdarma.

Město Dvůr Králové nad Labem začne nově vybírat poplatek za parkování na více místech než dosud. Od 1. listopadu se rozšíří zpoplatnění na náměstí T. G. Masaryka, část Palackého a Rooseveltovu ulici.

O změně informovalo město v tiskové zprávě. „V těchto lokalitách již došlo k instalaci parkovacích automatů. Parkovné bude možné zaplatit nejen v hotovosti, prostřednictvím SMS zprávy, mobilní aplikací SEJF, ale také platební kartou. Na automatech budou řidiči povinni zadávat registrační značku vozidla,“ řekla mluvčí města Miroslava Kameníková.

Novinkou je, že parkovací lístek vyjede automaticky, řidiči ho však nebudou muset umísťovat do vozidla, protože kontrola zaplacení parkovného probíhá elektronicky. Na nám. T G. Masaryka tak přestane platit možnost časově omezeného parkování s parkovacím kotoučem. Nově budou mít řidiči prvních 30 minut parkování zdarma (i v tomto případě je však třeba do parkomatu zadat kvůli kontrole registrační značku vozidla), za každou další započatou půlhodinu zaplatí 10 Kč. Tuto zvýhodněnou první hodinu budou však moci využít pouze jednou denně.

Jinak to bude v případě platby prostřednictvím SMS zprávy nebo aplikace SEJF, kde platí pouze hodinový tarif: za první hodinu parkování řidiči tedy zaplatí 10 Kč, za každou další započatou hodinu 20 Kč.

V části Palackého ulice také přestane platit možnost časově omezeného parkování s parkovacím kotoučem. Zde a nově i v Rooseveltově ulici bude opět prvních 30 minut stání zdarma (s podmínkou zadání registračního značky vozidla do automatu) a poté řidiči zaplatí standardní cenu parkovného, tedy 10 Kč za každou další započatou půlhodinu.

Parkovné radnice zdražovala letos v březnu, a to po 21 letech. Základní změnou bylo to, že za každou půlhodinu parkování se platí deset korun místo předchozích pěti korun. Nově byla zavedena první půlhodina stání zdarma.

Tagy Dvůr Králové nad Labem
6 komentářů