Ve Dvoře Králové vyjíždí nový dopravce, autobus má speciální polepy

Autobus Iveco Dekstra LF38 pro MHD ve Dvoře Králové. Foto: MěÚ Dvůr Králové nad LabemAutobus Iveco Dekstra LF38 pro MHD ve Dvoře Králové. Foto: MěÚ Dvůr Králové nad Labem

Provoz MHD ve Dvoře Králové nad Labem bude deset let zajišťovat společnost KAD.

Cestující v městské hromadné dopravě ve Dvoře Králové čeká od 1. ledna změna dopravce. Po Arrivě přebírá provoz společnost KAD. Firma nabídla proti Arrivě nižší cenu.

Nový autobus Iveco Dekstra LF 38 představila radnice včera veřejnosti. Pojme 38 cestujících (15 míst k sezení), bude vybavený vizuálním i akustickým informačním systémem pro signalizaci zastávek, USB zásuvkami pro možnost dobíjení mobilních zařízení a bezplatným Wi-Fi připojením.

Autobus má polep s grafikou, která odkazuje na turistické zajímavosti a tradice Dvora Králové nad Labem. Autorem grafického návrhu je královédvorský výtvarník Jiří Holan, dodavatelem polepu firma Spyron. Druhý nový autobus Iveco Crossway 10,8 LE bude nasazen přibližně od března 2021.

Město zaplatí dopravci ročně 3,4 milionu korun, smlouva je na deset let, ročně uspoří kolem sta tisíc korun. Ve Dvoře Králové jezdí dvě linky: jedna od železniční stanice k ZOO (některé spoje k nemocnici), druhá vede po městě a do Žirče.

Autobus Iveco Dekstra LF38 pro MHD ve Dvoře Králové. Foto: MěÚ Dvůr Králové nad LabemAutobus Iveco Dekstra LF38 pro MHD ve Dvoře Králové. Foto: MěÚ Dvůr Králové nad LabemAutobus Iveco Dekstra LF38 pro MHD ve Dvoře Králové. Foto: MěÚ Dvůr Králové nad Labem

 

Tagy Dvůr Králové nad Labem KAD MHD Dvůr Králové nad Labem
19 komentářů