Arriva končí s městskou dopravou ve Dvoře Králové, provoz přebírá KAD

MHD ve Dvoře Králové: Foto: MUDK.czMHD ve Dvoře Králové: Foto: MUDK.cz

Na cestující čekají od ledna dvě nová vozidla, rozsah zůstane stejný. Město ušetří 100 tisíc korun ročně.

Město Dvůr Králové nad Labem vymění od ledna provozovatele městské hromadné dopravy. Po společnosti Arriva Východní Čechy (smlouvu uzavíralo ještě Osnado) provoz od ledna převezme společnost KAD z Vrchlabí. Cestující čekají nové autobusy, město má na provozu ušetřit.

Vyplývá to ze zveřejněného kontraktu v registru smluv. Město zaplatí dopravci ročně 3,4 milionu korun, smlouva je na deset let.

Město využilo zákonné možnosti zadat zakázku přímo mimo režim standardního zadávacího řízení. Vyhnulo se tak prodlužování výběru kvůli napadení u antimonopolního úřadu. Uskutečnilo ale poptávkové řízení, v kterém oslovilo deset dopravců v kraji. „Ve stanoveném termínu podalo své nabídky 6 firem. Nabídka firmy KAD byla vyhodnocena jako ekonomicky nejvýhodnější,“ řekla vedoucího odboru dopravního a správního Městského úřadu ve Dvoře Králové Eva Ježková.

Rozsah dopravní obslužnosti a jízdní řády zůstanou zachovány. „V roce 2021 dojde k úspoře přibližně 100 tisíc korun oproti roku 2020,“ dodala Ježková.

Podmínkou pro nového dopravce bylo nasazení nových vozidel. Městská hromadná doprava bude zajišťována jedním malým autobusem, který bude nasazen od ledna 2021 a jedním velkým autobusem, který bude nasazen přibližně od března 2021. Půjde konkrétně o Iveco Crossway LE 10,8 a malý autobus Iveco Dekstra LF38. „Oba autobusy budou v bezbariérovém provedení, budou vybaveny vizuálním i akustickým informačním systémem pro signalizaci zastávek, USB zásuvkami pro možnost dobíjení mobilních zařízení cestujících a bezplatným WiFi připojením pro cestující. Pro zajištění tepelného komfortu cestujících budou vozidla vybavena nezávislým topením a klimatizací prostoru pro cestující,“ dodala Ježková.

Ve Dvoře Králové jezdí dvě linky: jedna od železniční stanice k ZOO (některé spoje k nemocnici), druhá vede po městě a do Žirče.

Tagy Arriva Dvůr Králové nad Labem KAD MHD Dvůr Králové nad Labem
14 komentářů