Dvě projetá návěstidla během dvou hodin. V Teplicích vykolejil vlak do Litvínova

Vykolejení osobního vlaku v Teplicích. Foto: Drážní inspekceVykolejení osobního vlaku v Teplicích. Foto: Drážní inspekce

V obou případech šlo o vlaky Českých drah.

Na dvou místech v Ústeckém kraji je zastaven provoz kvůli projetým návěstidlům zakazující jízdu. V jednom případě došlo k vykolejení vozu.

První dnešní mimořádnou událostí byla nedovolená jízda vlaku Českých drah 16936 z Teplic do Litvínova. Vlak projel návěstidlo zakazující jízdu, následně řídicí vůz Bfhpvee vykolejil jednou osou na výhybce. Provoz v Teplicích ve směru na Řetenice je aktuálně zastaven. Událost vyšetřuje Drážní inspekce. Odhadovaná škoda je 50 tisíc korun u Českých drah, 50 tisíc u Správy železnic.

O dvě hodiny později došlo v Lounech k nedovolené jízdě posunového dílu Českých drah kolem návěstidla zakazujícího jízdu a narušení vlakové cesty pro osobní vlak Českých drah 9710 Kralupy nad Vltavou – Louny. Došlo k použití generálního stopu, událost se obešla bez následků. Provoz je v Lounech zastaven.

Vykolejení osobního vlaku v Teplicích. Foto: Drážní inspekceVykolejení osobního vlaku v Teplicích. Foto: Drážní inspekceVykolejení osobního vlaku v Teplicích. Foto: Drážní inspekce
Tagy České dráhy drážní inspekce projetí návěstidla
43 komentářů