Dronová sabotáž. Gatwick byl opět mimo provoz, policie zatkla dva podezřelé

Boeing 777 British Airways na letišti Gatwick. Foto: Gatwick AirportBoeing 777 British Airways na letišti Gatwick. Foto: Gatwick Airport

Jen necelých dvanáct hodin vydržel omezený provoz na londýnském letišti Gatwick. Provoz opět přerušily na dvě hodiny drony. I když

Jen necelých dvanáct hodin vydržel omezený provoz na londýnském letišti Gatwick. Provoz opět přerušily na dvě hodiny drony.

I když zástupci letiště a policie ráno uvedli, že přijali opatření proti výskytu dronů u letiště, cestující zřejmě čekají další zrušené lety a velká zpoždění.  Přesto došlo k posunu: policie oznámila, že kvůli dronům zatkla dva podezřelé.

O zastavení provozu a jeho následném obnovení  informovalo letiště na svém twitteru.

 

Deník The Guardian citoval policejního mluvčího, podle kterého pracují s verzí, že dronů je kolem letiště více. Podle policie je těžké určit motivaci majitelů těchto dronů, zda jde o úmyslné narušení organizovanou skupinou nebo jen akt jednotlivce, který se tím baví.

Omezení se dotkne i provozu do Prahy. Zatímco Travel Service dnes zvládl dva lety do Londýna a zpět, letadlo easyJetu z Gatwicku s příletem 20:30 do Prahy už nestihlo odstartovat před uzávěrou.

Tagy drony Gatwick Londýn - Gatwick
9 komentářů