DPP vrací po kritice tramvaj č. 2 na Karlovo náměstí, omezení čeká Sokolovskou

Tramvaj na zastávce Moráň na Karlově náměstí. Foto: Praha.euTramvaj na zastávce Moráň na Karlově náměstí. Foto: Praha.eu

Po dvou týdnech se od soboty vrátí znovu tramvaje linky 2 na Karlovo náměstí. Dopravní podnik hl.města Prahy (DPP) návrat

Po dvou týdnech se od soboty vrátí znovu tramvaje linky 2 na Karlovo náměstí. Dopravní podnik hl.města Prahy (DPP) návrat oznámil bez bližšího vysvětlení na svých webových stránkách. Přesun vyvolaný zácpami v oblasti Karlova náměstí, kritizoval hlavně objednatel městské hromadné dopravy v Praze, společnost Ropid.

Kvůli změně trasy proběhlo na počátku týdne jednání mezi DPP, magistrátem a Ropidem. Jeho výsledkem je návrat tramvají na původní trasu od pondělí.

DPP změnil trasu dvojky před necelými dvěma týdny, tramvaje začaly jezdit namísto toho po nábřeží. Vysvětlil to tím,  že „pružně reaguje na dopravní komplikace způsobené opravami komunikací“. Reagoval tak hlavně na časté kolony okolo Karlova náměstí.

Změna ale vedle k nečekaně otevřenému názoru Ropidu, který na svých facebookových stránkách opatření kritizoval. „Vzhledem k tomu, že počet tramvají, které v centru jezdí o prázdninách, je ve špičkách na každém úseku každou hodinu nižší o cca 30 souprav oproti běžnému stavu, nedomníváme se, že toto opatření může přispět ke zlepšení dopravní situace. Z naší strany bychom preferovali důraznější informování řidičů na proměnných tabulích o zhoršené průjezdnosti Jiráskova mostu a podle možností Policie zvýšení dohledu na křižovatce Žitná-Spálená, pokud jde o zastavování na kolejích v křižovatce,“ uvedl Ropid na facebooku.

Zatímco v sobotu se vrátí tramvaje do původní trasy na Karlově náměstí, v pondělí startuje velká týdenní výluka v jiné části Prahy.

Od pondělí čeká cestující v pražských tramvají týdenní výluka v úseku mezi zastávkami Florenc – Palmovka. Z důvodu rekonstrukce Negrelliho viaduktu bude od pondělí 30. 7. (cca 4:30 hod.) do pondělí 6. 8. 2018 (cca 0:30 hod.) obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Florenc – Palmovka.

Změny tras tramvajových linek

Linka č. 3 bude ve směru od Masarykova nádraží zkrácena do zastávky Bílá labuť.
Linka č. 6 bude ve směru z centra ukončena na Palmovce (nástupní zastávka Palmovka bude v ulici Na Žertvách, výstupní v Zenklově ulici).
Linky č. 8 a 92 budou v úseku Bílá labuť – Palmovka odkloněny přes zastávky Těšnov, Vltavská, Pražská tržnice a Maniny.
Linka č. 24 bude zrušena.

V trase Palmovka – Invalidovna – Křižíkova – Florenc – Masarykovo nádraží bude v denním provozu zavedena náhradní autobusová doprava X3 a v nočním provozu náhradní autobusová doprava X92.

Tagy Karlovo náměstí odklon trasy tramvaje DPP
4 komentáře