Dočasný happy end pro švýcarskou lokálku. Provoz na ní zůstane nejméně do roku 2031

Nádraží v Les Brenets. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czNádraží v Les Brenets. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Autoři petice věří, že se provoz na trati podaří udržet trvale.

Sobota měla být podle původních plánů posledním dnem provozu na čtyři kilometry dlouhé úzkokolejce mezi obcemi Le Locle a Les Brenets ve švýcarském kantonu Neuchâtel. Místo vlaků měly vyjet elektrobusy.

K náhradě vlaků ale zatím nedojde. Vedení kantonu oznámilo, že se nepodaří dokončit úpravy silnice, které by provoz elektrobusů umožnily.

Za záchranu provozu vznikla v regionu i petice, její autoři včera slavili. Kanton již před pár týdny oznámil, že provoz na trati zachová nejméně do roku 2031. „Boj o trať tím nekončí, ale teprve začíná,“ řekl serveru Rtn.ch autor petice Patrick Griessen.

Trať k francouzským hranicím je dlouhá 4,1 kilometru, v provozu je od roku 1890. Má rozchod 1000 mm. V Le Locle mají vlaky návaznost na spoje dál do kantonu Neuchâtel. Plánovaný konec v posledním roce výrazně zvýšil počty železničních fanoušků, kteří se jeli tratí projet.

Stanice v Le Locle. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czNádraží v Les Brenets. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czNádraží v Les Brenets. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czNádraží v Les Brenets. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czNádraží v Les Brenets. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czNádraží v Les Brenets. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Tagy Le Locle - Les Brenets omezení provozu na regionálních tratích Švýcarsko
21 komentářů