Do vedení ztrátové AWT se vrátil polský manažer, Kostelník skončil

Nákladní vlak společnosti AWT s návěsy LKW Walter mezi terminály Herne a Paskov u Hladkých Životic. Foto: Tomáš Kuchta.Nákladní vlak společnosti AWT s návěsy LKW Walter mezi terminály Herne a Paskov u Hladkých Životic. Foto: Tomáš Kuchta.

Jen půl roku vydržel v čele druhého největšího železničního nákladního dopravce v zemi David Kostelník. Od 7. listopadu ho v

Jen půl roku vydržel v čele druhého největšího železničního nákladního dopravce v zemi David Kostelník. Od 7. listopadu ho v čele společnosti Advanced World Transport (AWT) nahradil opět polský manažer. Předsedou představenstva se stal Maciej Walczyk.

Změna vedení je patrná z webových stránek, došlo k ní k 1. listopadu. V obchodním rejstříku dosud není zapsána. Firma dnes změnu potvrdila. Kostelník sám rezignoval, má roční konkurenční doložku. 
Místopředsedou představenstva se stal Dariusz Seliga, který ve společnosti působil ve funkci člena představenstva.

David Kostelník pracoval ve skupině AWT od roku 1999. Prošel různými pozicemi v provozních oblastech, následně zastával přední posty v oblasti obchodu. Od roku 2010 byl ředitelem divize železniční doprava a později provozním ředitelem AWT. Členem představenstva AWT byl jmenován v roce 2009, letos v dubnu pak předsedou představenstva. Vystudoval Dopravní fakultu Jana Pernera na Univerzitě Pardubice.

Důvody odvolání nejsou úplně jasné, firma je nekomunikuje. Ve společnosti se čím dál více mluví o hlubším začlenění do skupiny PKP Cargo, které má vést i ke konci značky AWT.

AWT zůstala i loni podle výroční zprávy ve ztrátě. Při tržbách 3,69 miliardy firma prodělala 53 milionů korun. Oproti roku 2016 jde ale o výrazné zlepšení, tehdy firma prodělala 200 milionů korun.

Tagy Advanced World Transport AWT Maciej Walczyk
5 komentářů