Wizz Air ohlásil další expanzi v Rumunsku, reaguje tím na zastavení provozu Blue Airu

Airbus A321 v barvách Wizz Air. Foto: Wizz AirAirbus A321 v barvách Wizz Air. Foto: Wizz Air

Na rumunský trh přidá Wizz Air celkem 2,6 milionu dalších sedadel, spustí linku z Prahy do Bukurešti.

Nízkonákladová letecká společnost Wizz Air oznámila v krátké době další velkou expanzi v Rumunsku. Dopravce tak tentokrát reaguje na zastavení provozu rumunské aerolinky Blue Air. K tomu ji včera donutilo zmrazení bankovních účtů po nezaplacení pokut. Wizz Air přidá pět letadel na svou bázi v Bukurešti, kde tak nyní bude mít hned 17 strojů. Kapacitu zvýší na linkách do Bacău, Kluže, Jasy a Sibiu. Wizz Air přidá na rumunský trh celkem 2,6 milionu dalších sedadel.

V rámci expanze dále otevře letecká společnost nové linky z Bukurešti do Atén, Prahy a Larnaky. Do všech destinací doposud létal i Blue Air. Spojení rumunského hlavního města s Prahou by mělo podle rezervačního systému začít fungovat od 2. prosince, přičemž bude v provozu dvakrát týdně, vždy v pondělí a v pátek.

Wizz Air také zvýší počet letů na více než 30 stávajících linkách, včetně těch klíčových do: Londýna, Říma, Milána, Barcelony, Paříže, Brusel-Charleroi, Dortmundu, Eindhovenu, Madridu a Tel Avivu.

Dopravce současně vyhlásil kampaň na záchranu Rumunů přímo zasažených neplánovaným zrušení letů Blue Airu. Po zadání promo kódu nabízí speciální cenový tarif dostupný na lety z a do Rumunska mezi 6. a 11. zářím. Úterní zastavení provozu zasáhlo přímo na letištích na dva tisíce Rumunů, úřady o pomoc požádaly i národní leteckou společnost TAROM.

Tagy Blue Air rumunsko Wizz Air
16 komentářů