United Buses startují se třemi novými linkami. Spojí Strakonice s Brnem nebo Dačice s Prahou

Autobusy společnosti United Buses. Foto: United BusesAutobusy společnosti United Buses. Foto: United Buses

United Buses překonaly za necelý rok hranici sto tisíc cestujících.

Společnost United Buses spustí od 1. března tři nové vnitrostátní dálkové linky, které spojí zejména Jihočeský kraj a Vysočinu s Brnem a Prahou. Jízdenky jsou již v prodeji.

Dopravce se pouští na trasy, kde dosud přímé spojení prakticky neexistuje. Jednou až dvakrát denně bude jezdit ze Strakonic do Brna. Trasa vede přes Písek, Tábor, Pelhřimov a Jihlavu. Autobusy zastaví také v Bernarticích, Milevsku, Obratani a Humpolci.

„Nová linka Strakonice – Brno zapadá do našeho konceptu mezikrajské dálkové sítě autobusů. Trasa nabídne přímé autobusové spojení severní oblasti Jižních Čech – Vysočiny – Moravy, konkrétně Brna. To vše v komfortu a pohodlí 21. století,“ říká Josef Šelepa, Network Manager United Buses. Na linku bude nasazovat autobusy Volvo, Scania, VDL a Mercedes Benz. Cesta ze Strakonic do Brna bude trvat 4 – 4 h 15 minut. Přímé spojení autobusem na této trase aktuálně neexistuje.

Novým spojem bude také linka označená jako Dačický expres, která spojí Dačice s Prahou. Nabídne nejrychlejší spojení z okraje jižních Čech na Vysočinu a do Prahy. Autobusy budou jezdit třikrát týdně: v pátek, v sobotu a v neděli.  „Dačický expres vznikl jako odezva na reakce cestujících na spojení této oblasti s Prahou. Přímé autobusy mají přilákat dálkové cestující, které by jinak odradila ‚pomalost‘ spoje, čas odjezdu nebo přestupy. Těm nabídneme vždy v pátek a v neděli přímé a rychle spojení do Prahy. Od dubna, počínaje Velikonocemi, nabídneme i sobotní spoj ráno z Prahy do Dačic a odpoledne zpět. Mezi Prahou a Jihlavou se snažíme doplnit stávající nabídku spojů a cestujícím nabídneme komfort srovnatelný s úrovní předních hráčů v dálkové dopravě,“ dodal Karel Bílý, majitel United Buses.

Propojování sítě

Nová bude od března také linka z Českých Budějovic přes Týn nad Vltavou a Milevsko do Prahy. Ta bude propojena s linkou ze Strakonic. Zkušebně nabídne zatím jeden pár spojů v pondělí a v pátek. V pondělí pojede autobus ráno v 5:45 z Českých Budějovic přes Hlubokou nad Vltavou, Týn nad Vltavou, Bechyni, Milevsko a Mirovice do Prahy, autobusové nádraží Na Knížecí, kam přijede v 8:45. Zpět odjede po stejné trase v 9:35. V pátek pojede po stejné trase z Českých Budějovic autobus ve 12:40 a zpět z Prahy v 16:40. V Opařanech, Milevsku a Českých Budějovicích je možné přestoupit na další spoje United Buses na Vysočinu a do Brna.

Do sítě linek United Buses přibude od března také Zruč nad Sázavou, kam budou zajíždět některé linky, které město dosud míjely. Až třikrát denně tak bude mít spojení do Prahy, Jihlavy nebo Českých Budějovic.

United Buses začaly jezdit loni v březnu, start jim vyšel na dobu nejpřísnějších opatření proti šíření koronaviru. Aktuálně nabízí 200 spojů týdně. Zatím přepravily 100 tisíc cestujících.

Jízdní řády nových linek

Strakonice – Brno

Dačice – Praha

České Budějovice – Praha

Tagy United Buses vnitrostátní autobusová doprava
42 komentářů