Další problém s motory dreamlinerů. Z letadla Norwegian padaly po vzletu jeho kusy

Boeing 787 společnosti Norwegian. Foto: NorwegianBoeing 787 společnosti Norwegian. Foto: Norwegian

Letadlo Boeing 787-8 registrace LN-LND letecké společnosti Norwegian Air Shuttle se musel dnes krátce po vzletu na lince Řím –

Letadlo Boeing 787-8 registrace LN-LND letecké společnosti Norwegian Air Shuttle se musel dnes krátce po vzletu na lince Řím – Los Angeles vrátit zpět na letiště Fiumicino. Z levého motoru začaly krátce po startu padat kusy motoru, na zemi se je podařilo nalézt.

O problému informoval jako první italský list Corriere della Sera. Kousky motoru dokonce poškodily auta a střechy domů na ostrově Isola Sacra. Na palubě letadla bylo celkem 298 cestujících.

Úlomky z motorů Rolls-Royce Trent 1000 skončily na ostrově Isola Sacra. Posádka problémy zaregistrovala krátce po vzletu a vrátila se bezpečně na letiště.

Jde o další komplikace s motory Trent 1000, které se začaly opotřebovávat dříve, než výrobce původně uváděl. Kvůli tomu musela řada aerolinek včetně Norwegian častěji na kontroly a výměnu některých dílů.

Reputační pověsti s kvalitou dreamlinerů čelí v poslední době i Boeing. Aerolinky ho kritizují za nedodělky nebo i chybějící díly u letadel z továrny v North Charlestonu.

Tagy 787-8 Norwegian Air Shuttle Rolls-Royce Top Trent 1000
20 komentářů