Boeing si připisuje nové objednávky, 40 MAXů dodá leasingové společnosti Avolon, 8 Dreamlinerů vyrobí pro Azerbaijan Airlines

Výroba 737 MAX v závodě Boeingu v Rentonu. Foto: BoeingVýroba 737 MAX v závodě Boeingu v Rentonu. Foto: Boeing

Oznámena byla rovněž zakázka na dodání patnácti letadel 737 MAX pro panamskou leteckou společnost Copa Airlines.

Americký výrobce letadel získal zakázky na několik desítek nových letadel. K největší z trojice objednávek patří bezpochyby kontrakt na čtyřicítku Boeingů 737 MAX. Letouny si předběžně objednala irská leasingová společnost Avolon. Informovala o tom v tiskové zprávě. Celková hodnota kontraktu dosahuje podle katalogových cen více než čtyř miliard dolarů. Dodávky strojů by měly začít v roce 2027 a potrvají tři roky. Transakce ještě podléhá schválení akcionářů společnosti. K zákazníkům Avolonu patří aerolinky prakticky z celého světa.

Pro ázerbájdžánské národní aerolinie Azerbaijan Airlines (AZAL) vyrobí Boeing osm nových letadel Boeing 787-8. Jedná se o závaznou objednávku, rozšiřující tu předběžnou o pořízení čtyř strojů uzavřenou na aerosalonu ve Farnborough. AZAL tak jako jeden z největších dopravců ve střední Asii pokračuje v rozšiřování své flotily. Na začátku dubna si aerolinka objednala také dvanáct úzkotrupých letounů z produkce Airbusu.

Na oficiálním twitterovém účtu Boeing Airplanes byla rovněž oznámena zakázka na dodání patnácti letadel 737 MAX pro panamskou leteckou společnost Copa Airlines. Stroje by měly být dodány v příštích pěti letech. Podle dostupných informací jde o rozšíření již existující objednávky z roku 2015.

Tagy 737 max 787-8 Avolon AZAL Azerbaijan Airlines boeing Boeing 737 MAX Boeing 787 Boeing 787 Dreamliner Boeing 787-8 Copa Airlines dreamliner MAX
Žádné komentáře