ČSA přidávají další speciální let okolo republiky, první vyprodaly za pár hodin

Airbus A320 letecké společnosti ČSA v Praze. Zdroj: Letiště PrahaAirbus A320 letecké společnosti ČSA v Praze. Zdroj: Letiště Praha

Speciální let vypraví ČSA v den 100. výročí linky Praha – Bratislava.

Pro velký zájem vypraví České aerolinie v neděli 29. října druhý speciální let s Airbusem A320 kolem Česka. První let, kterým symbolicky oslaví 100. výročí prvního pravidelného letu ČSA Praha – Bratislava, vyprodal dopravce minulý týden za pár hodin.

Druhý let je již v rezervačním systému, odlet je naplánován na 12 hodin z Prahy. První, již vyprodaný let, odstartuje z Prahy v 9:30. Jedna letenka vyjde na 3 990 Kč. Let potrvá zhruba hodinu.

První část trasy povede přibližně nad dálnicí D1, takže poletíme po trase Benešov, Havlíčkův Brod a Jihlava, vpravo od nás budou Moravské Budějovice, elektrárna Dukovany a letecká základna Náměšť nad Oslavou. Nad Brnem se stočíme na sever a přes Vyškov, Přerov a Hranice dolétneme nad letiště Mošnov, odkud se pak západním kurzem vrátíme do Prahy kolem Opavy, Rýmařova, Pardubic a Kolína,“ láká dopravce na speciální let.

Airbus A320 s jubilejním logem připomínajícím 100 let ČSA poletí pro maximální zážitek na spodní hranici řízeného vzdušného prostoru tak, aby byl neustále pod dohledem a kontrolou stanovišť Řízení letového provozu. Odpovídá to zhruba výšce 2 500 metrů nad terénem. Dopravce však říká, že nemůže zaručit viditelnost všech zajímavostí z důvodu možných nepříznivých povětrnostních podmínek. Zážitkový let se nicméně uskuteční za každého počasí umožňujícího jeho bezpečné provedení.

ČSA pořádaly podobné speciální lety již v minulosti. Naposledy nabízely v roce 2020 několik okružních letů z Prahy turbovrtulovým letounem ATR. Trasa tehdy vedla kolem hradů Karlštejn, Křivoklát nebo Točník, přes vodní nádrž Slapy, zámek Konopiště nebo Sázavu a Ondřejov. Letenka na tyto lety stála 1 490 korun.

Tagy 100 let ČSA České aerolinie ČSA
24 komentářů