ČSA po dvou měsících obnovily provoz, na dnešek plánují 12 letů. Návrat bude opatrnější, než plánovaly

A319, foto: ČSAA319, foto: ČSA

České aerolinie dnes obnovily provoz části sítě pravidelných linek. Let OK758 z Prahy do Paříže dnes vzlétl v 7:08 z

České aerolinie dnes obnovily provoz části sítě pravidelných linek. Let OK758 z Prahy do Paříže dnes vzlétl v 7:08 z Letiště Václava Havla a ukončil tak téměř přesně dva měsíce trvající odstávku provozu způsobenou pandemií koronaviru.

ČSA na první let po obnovení provozu nasadily  Airbus A319 registrace OK-NEP. Průběh letu je na Flightradar24.com.

ČSA dnes plánují celkem šest párů letů, po ranní vlně do Paříže, Amsterdamu a Frankfurtu a zpět plánují ještě odpoledne lety do stejných destinací. V dalších dnech se přidají lety do dalších destinací, plnější letový řád je na červen.

Podmínkou pro cestu s ČSA je rouška po celou dobu cesty.

https://www.facebook.com/CzechAirlinesCZ/photos/a.183774634970862/3409633722384921

ČSA byly při oznámení obnovení provozu podstatně optimističtější s počtem plánovaných letů. Letový řád prošel v minulých dnech nakonec velkými škrty. Například v případě Paříže se mělo létat až třikrát každý den, nakonec například ale některý dny nepoletí vůbec. Od čtvrtka by se mělo začít létat do Stockholmu, od příštího pondělí do Bukurešti. Ze systému na květen zmizely plánované linky do Kyjeva a Oděsy, první lety jsou nyní naplánované na 3. června. V případě některých linek nasadí ČSA kvůli malému zájmu turbovrtulové ATR-72 namísto Airbusu A320.

Mluvčí Smartwings Group Vladimíra Dufková uvedla pro ČTK, že na dnešek si koupilo letenky 640 cestujících, tedy kolem 53 na jeden let.

V Praze během pandemi koronaviru létaly bez přerušení Belavia do Minsku a Bulgaria Air. Eurowings podnikly 3. května první let z Düsseldorfu, linku ale opět přerušily až do čtvrtka 21. května. Od 4. května je v Praze každý den letoun KLM . Další velký návrat se chystá na 1. června, kdy provoz v Praze obnoví Lufthansa.

Tagy České aerolinie ČSA letiště praha letiště václava havla obnovení provozu po pandemii koronaviru
51 komentářů