ČSA potvrdily obnovení provozu, začnou se čtyřmi linkami

A319, foto: ČSAA319, foto: ČSA

České aerolinie jsou dalším dopravcem, který oficiálně potvrdil plánované obnovení provozu z Letiště Václava Havla. Společnost dnes na svých stránkách

České aerolinie jsou dalším dopravcem, který oficiálně potvrdil plánované obnovení provozu z Letiště Václava Havla.

Společnost dnes na svých stránkách oznámila, že od 18. května začne létat z Prahy do Amsterdamu, Frankfurtu, Paříže a Stockholm. Po týdnu by se měl do sítě linek vrátit také Kyjev, od 25. května pak Oděsa a Bukurešť. Další destinace firma otevírá s termíny na červen.

Nejčastější spojení bude mezi Prahou a Paříží, kde firma bude létat až třikrát denně, do Amsterdamu, kam již létají KLM, nabídne 13 letů týdně. V případě Frankfurtu má jít o 6 letů týdně, do Stockholmu šest.  V další vlně firma nabídne 7 letů týdně do Kyjeva a 3 do Oděsy, šestkrát týdně do Bukurešti.

Dopravce zatím neoznámil, jaká budou pravidla pro přepravu, lze ale očekávat například povinné roušky, jako u většiny jiných společností. Ceny letenek jsou na podobné úrovni, jako před vypuknutím koronavirové krize.

Do Prahy zatím létají tři dopravci: KLM, Belavia a Bulgaria Air. Provoz na jeden let obnovily Eurowings, které ale návrat odložily na druhou polovinu května. Své plány naopak přehodnocují jiní dopravci: Qatar Airways posunuli obnovu letů na červenec, Ryanair vymazal z rezervačního systému již poslední květnový týden. Na červen posunul start také easyJet.

Tagy České aerolinie ČSA letiště praha
33 komentářů