Lufthansa a Swiss obnoví od června lety z Prahy

Airbus A320neo. Foto: LufthansaAirbus A320neo. Foto: Lufthansa

Letecké společnosti Lufthansa a Swiss jsou po KLM, Eurowings a ČSA dalšími aerolinkami, které potvrdily obnovení provozu z Prahy. Lufthansa

Letecké společnosti Lufthansa a Swiss jsou po KLM, Eurowings a ČSA dalšími aerolinkami, které potvrdily obnovení provozu z Prahy. Lufthansa dnes oznámila restart letů do více než stovky destinací.

Lufthansa bude zatím od 1. června nabízet jednou denně dopolední spojení z Prahy do Frankfurtu. Od 5. června se vrací na linku z Prahy do Curychu Swiss, bude létat čtyřikrát týdně. Od 21. června pak přibude jeden let týdně z Prahy do Ženevy. Lufthansa zatím neobnoví lety mezi Prahou a Mnichovem.

Otazníky jsou kolem spojení dalších dvou leteckých společností ze skupiny Lufthansa: Austrian dnes oznámil posun plánovaného startu všech linek o další týden na 8. června, od kdy nabízí už 5 letů denně. Brussels Airlines podle tiskové zprávy uvádí start 15. června, ale v systému mají dva lety denně z Prahy už od 1. června.

Lufthansa a celá skupina budou kromě 106 linek po Německu a Evropě létat do více než 20 dálkových destinací. „Udělali jsme důležitý krok k obnovení letecké infrastruktury. Je to důležitá část německé i evropské ekonomické síly,“ řekl člen představenstva Lufthansy Harry Hohmeister. V první polovině června firma obnoví celkem 19 dálkových linek.

Z Prahy během pandemie koronaviru létaly jen společnosti Belavia a Bulgaria Air. První květnový týden přinesl návrat letů Eurowings na lince do Düsseldorfu, firma ale posunula další lety až na druhou polovinu května. Od minulého týdne létá do Prahy KLM na lince z Amsterdamu. Velké obnovení provozu chystají na 18. května České aerolinie, dopravce ale své původní plány na počty letů například až třikrát denně do Paříže výrazně seškrtal.

Tagy letiště praha Lufthansa Swiss Top
21 komentářů