Do Prahy se po pauze vrátily KLM, do Amsterdamu je embraer více než z poloviny plný

Embraer E-175 přistává v Amsterdamu. Foto: KLMEmbraer E-175 přistává v Amsterdamu. Foto: KLM

Letecká společnost KLM je druhým dopravcem, který obnovuje pravidelný provoz v Praze. Z Amsterdamu přilétl v 10:31 Embraer E-175, firma plánuje

Letecká společnost KLM je druhým dopravcem, který obnovuje pravidelný provoz v Praze. Z Amsterdamu přilétl v 10:31 Embraer E-175, firma plánuje každodenní provoz.

Podle informací z KLM bude na palubě celkem 48 cestujících z Prahy. Má jít hlavně o cizince, kteří v Česku uvízli a vrací se ke svým rodinám, část cestujících jsou také zaměstnanci mířící na dlouhodobější pracovní cesty. Kapacita Embraeru E-175 je 88 cestujících, let tak bude zaplněn více než z poloviny. Kromě spojení do Nizozemska provozuje KLM aktuálně i 25 dálkových linek.

Oproti včerejšímu prvnímu letu Eurowings mezi Prahou a Düsseldorfem jde o podstatně lepší využití. Podle serveru Airways.cz byl na obou letech jednociferný počet cestujících.

KLM má létat do Amsterdamu každý den, odlet z Prahy je v 11:15. Cestující na palubě letadla nemusí mít roušku, jde o území Nizozemského království, kde se zakrytí úst nevyžaduje. (KLM později odpoledne oznámily, že rouška je povinná, pozn. red.) Před každým odletem jsou všechna letadla důkladně vyčištěna a vydezinfikována. Každé letadlo je rovněž vybaveno systémem filtrace vzduchu, který pravidelně obměňuje a odstraňuje více než 99,999 % virových a bakteriálních kontaminantů. Cestujícím je na palubě každého letadla k dispozici dezinfekce. Pokud cestující, kteří přilétají do České republiky roušku, respirátor či alespoň šátek nemají, obdrží ji v tuto chvíli na příletu od letištních zaměstnanců zdarma.

Firma v tiskové zprávě uvedla, že zpočátku očekává primárně zájem cizinců, kteří v České republice po vypuknutí epidemie koronaviru zůstali a již se nemohli vrátit domů. „Zároveň se očekává, že těchto letů mohou využít firmy za účelem vyslání svých zaměstnanců do zahraničí nebo na služební cesty. Očekává se, že turistických cest bude zpočátku méně,“ uvedla společnost v tiskové zprávě.

https://www.youtube.com/watch?v=MGek_hYSjAQ

Tagy KLM letiště praha
52 komentářů