Co se na železnici staví a bude stavět? SŽDC spustila interaktivní databázi

Stavba přesmyku domažlické trati, Plzeň. Autor: Swietelsky Rail/SŽDCStavba přesmyku domažlické trati, Plzeň. Autor: Swietelsky Rail/SŽDC

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) zpřístupnila databázi všech staveb, který chystá na české železnici nebo je už staví. Nová interaktivní

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) zpřístupnila databázi všech staveb, který chystá na české železnici nebo je už staví. Nová interaktivní mapa nově nabízí přehled rozestavěných či připravovaných staveb. Zatím relativně stručné informace chce SŽDC ještě v budoucnu rozšířit.

Mapa s odkazy na jednotlivé stavby je na stránce stavby.szdc.cz.

Systém v základní verzi obsahuje u jednotlivých staveb především informace o termínu zahájení a ukončení realizace i stručný popis. U významnějších staveb budou postupně k dispozici podrobnější karty s detailnějšími informacemi. Data se budou průběžně aktualizovat.

Podobná aplikace už několik let běží na stránkách Ředitelství silnic a dálnic, kde si mohou zájemci stáhnout všechny důležité informace o připravovaných i už probíhajících opravách a novostavbách. Podle mluvčí SŽDC Nely Friebové zatím nejde o konečnou podobu mapy.

„Interaktivní mapa staveb se bude postupně rozšiřovat tak, jak bude přibývat připravených projektů. Zároveň do budoucna dojde k rozšíření o další funkce,“ řekla Friebová. Mapa podle ní vznikla jako součást vývoje informačního systému pro sledování průběhu investiční výstavby na SŽDC. Správce železnice stálo převedení do webové podoby 380 tisíc korun, dodavatelem je společnost Fram System.

Součástí interaktivní mapy je i možnost vyhledávat stavby podle několika kritérií. Tím základním je název stavby, dále je lze filtrovat podle krajů, jednotlivých tratí či podle termínu zahájení.

Tagy Správa železniční dopravní cesty SŽDC Top
39 komentářů