České dráhy změnily pravidla pro svůj věrnostní systém. Za mezinárodní jízdenky bude více bodů

Cestující v railjetu. Foto: České dráhyCestující v railjetu. Foto: České dráhy

Za jízdenky ze systému jednotného tarifu nebo z integrovaných dopravních systémů nebudou České dráhy připisovat žádné věrnostní body.

Se změnou jízdního řádu vstoupí v platnost i nová pravidla pro věrnostní systém ČD Body, který mají České dráhy pro zákazníky nakupující jízdenky přes e-shop nebo aplikaci Můj vlak.

České dráhy o tom informovaly v e-mailu svým klientům. V něm však neupřesnily, jaké změny nastanou. Pouze poslaly kompletní znění nových podmínek.

Podle mluvčí Českých drah Gabriely Novotné je hlavní změnou upřesnění typu jízdenek, za které zákazníci získají body do věrnostního programu. Za nasbírané body pak mohou získat různé výhody, například zdarma jízdenku.

„Změna souvisí s chystaným rozšířením prodeje jízdenek podle tzv. Systému jednotného tarifu, za které body, obdobně jako v případě jízdenek podle tarifů jednotlivých Integrovaných dopravních systémů, přidělovány nebudou,“ vysvětlila Novotná.

Body bude možné získat za nákup jízdenek podle tarifu TR10. U zákaznických aplikací na IN kartě a traťových jízdenek bude nově stanovena maximální výše odměny 400 bodů. To znamená velká pád například pro ty, co si kupují IN100. Místo 1999 bodů budou mít za roční platbu jen 400 bodů.

Změna se týká také nákupu mezinárodních jízdenek. „V nových obchodních podmínkách jsme naopak zvýšili počet bodů za nákup mezinárodních jízdenek na vzdálenost delší než 50 km z 10 na 20,“ dodala Novotná.

Oficiálně se do pravidel dostalo také získávání bodů za používání aplikace Vlakem na výlet, tato možnost ale existuje již od jejího zavedení. Platnost bodů zůstala stejná: 24 měsíců od jejich získání.

Tagy ČD Body České dráhy
61 komentářů