České dráhy přišly dočasně o jeden railjet, stojí kvůli chybě úklidové firmy

Railjety Českých drah. Pramen: České dráhyRailjety Českých drah. Pramen: České dráhy

K poškození došlo v myčce, termín zprovoznění není zatím znám.

České dráhy musely dočasně odstavit z provozu jednu z netrakčních jednotek railjet, a jejich provoz je tak nyní bez záloh. Důvodem je poškození dveří soupravy, ke kterému došlo v sobotu v myčce. Poškození je tak velké, že jednotka nemůže do provozu.

„Při pohybu jedné jednotky railjet myčkou ve Středisku údržby Praha Jih došlo k poškození jedněch dveří v důsledku neoprávněné manipulace s dveřmi ze strany úklidové firmy. Škoda je zhruba jeden milion korun. V současné době probíhá zajištění opravy s cílem vrátit jednotku do provozu v co nejkratším termínu,“ uvedl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Poškozené dveře railjetu. Foto: Facebook.com

Doba opravy zatím není stanovena. „Bude závislá na termínech, ve kterých se podaří zajistit náhradní díly u neopravitelných součástí a zajistit termíny pro opravu opravitelných dílů,“ upřesnil Šťáhlavský.

České dráhy mají sedm jednotek railjet, turnusováno jich je šest. „V případě nutného odstavení některé z provozních jednotek bude vystavena náhradní souprava, jako tomu bylo například včera,“ dodal mluvčí.

Tagy České dráhy railjet
130 komentářů